Gyerekeit erőszakolta meg a rendőrgyilkos

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség a rendőrgyilkosként ismert Németh István ellen. A vád szerint két gyermekét szexuális tárgynak tekintette.

2019. 11. 08. 6:41
null
Németh 2017 októberéig terrorizálta áldozatait Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt egy korábban emberölés miatt büntetett 60 éves férfi ellen két 12. életévét be nem töltött kiskorú gyermeke sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, tudta meg a Magyar Nemzet Konkoly-­Thege ­László sajtószóvivő ügyésztől. A vádirat lényege szerint a vádlott a bűncselekményeket heti rendszerességgel követte el 2017 októbere előtt a sértettekkel közös tarnaszentmiklósi lakása mögötti romos épületben. Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a terhelttel szemben, továbbá indítványozta azt is, hogy a bíróság – részben a cselekmény jellege miatt, részben az áldozatok kímélete és személyiségi jogainak védelme érdekében – a nyilvánosságot zárja ki a majdani tárgyalásról.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a vádlott Németh István, a hírhedt Soós-féle rendőrgyilkosbanda tagja. Negyven évvel ezelőtt, 1979. július 9-től 10-re virradóra egyike volt azoknak, akik Budapest határában megtámadták a posztos rendőrt, majd megölték. Két megrögzött bűnöző, Soós Lajos, György József és az akkor mindössze 19 éves Németh azt tervezték, hogy megtámadják a Magyar Nemzeti Bankot, és elrabolják az aranykészletét.

A tervük megvalósításához sorozatlövő fegyverekre volt szükségük, ezért úgy döntöttek, hogy a 4-es főút mentén, Budapest határában a posztos rendőrt megölik, majd elveszik a géppisztolyát, pisztolyát. Azon a hajnalon a 45 éves Gyulai Károly főtörzsőrmester volt szolgálatban. Soósék műszaki hibát imitálva odahívták magukhoz a rendőrt. Soós egy féltengellyel leütötte a főtörzsőrmestert, majd begyömöszölték autójuk csomagtartójába. Németh a rendőr géppisztolyát nem találta meg az őrbódéban, a pisztolyát azonban elvették.

Németh 2017 októberéig terrorizálta áldozatait
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A banda Vecsésen túl egy kukoricásba hajtott, ahol a még élő tiszthelyettest kivették a csomagtartóból. Gyulait mindhárman megszurkálták, Soós még a torkát is átvágta, majd elföldelték. A gyilkosok három hónapig tartó hajsza után kerültek rendőrkézre. A nyomozás során kiderült, hogy Soós György Józseffel, Németh Istvánnal és a rendőrgyilkosságban vétlen Varga Lászlóval is követett el már gyilkosságot. Soós végül halálos ítéletet kapott a négyszeres gyilkosságért, csakúgy, mint György József.

Németh még nem volt 20 éves a gyilkosságok idején, így nem végezhették ki, életfogytiglani szabadságvesztést kapott, amiből húsz év letöltése után, 2000-ben szabadult feltételesen.

A jelenlegi vád szerinti gyomorforgató tettet élettársának lányával szemben, akit közösen neveltek, valamint az asszonytól született, saját fia ellen követte el.

Németh a rendőrgyilkosság miatt kapott büntetés jogkövetkezményei alól az idő múlásával már mentesült, így a jog szerint büntetlen előéletűnek számít. A vád szerinti bűntettért így a maximálisan kiszabható büntetés 15 év szabadságvesztés, legfeljebb ennyi vár Németh Istvánra bizonyítottság esetén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.