Horváth László: A 100 milliós büntetés egész Gyöngyöspatát sújtja

A térség országgyűlési képviselője a Hír TV-ben kifejtette: a bíróságnak az önkormányzatra és a helyi tankerületre kirótt büntetése lehet, hogy jogszerű, de igazságtalan és romboló.

Forrás: HÍR TV2020. 01. 09. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ürügyként használják a szegregációt a jogvédők, céljuk pedig, hogy beárazzák azt és precedenst teremtsenek vele más ügyek indításához – jelentette ki Horváth László a gyöngyöspatai ügy kapcsán a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A térség országgyűlési képviselője kifejtette: a bíróságnak az önkormányzatra és a helyi tankerületre kirótt 100 millió forintos büntetése lehet, hogy jogszerű, de igazságtalan és romboló.

„Ez a döntés nagyon sokunk szerint lehet, hogy jogszerű, de igazságtalan, egyoldalú, túlzó, méltánytalan és romboló. Egy egész települést büntet meg, méghozzá méltánytalanul nagy összeggel, és azt a társadalmi békét, amit 2011 után, amikor kívülről jövő igazságosztók verték szét a település békéjét, csináltak ott 500 milliós számlát a rendőrségnek, majd a kifizetetlen számlákat meg a romokat hátrahagyva távoztak. Ez volt a 2011-es történet. Azóta talpra állt Gyöngyöspata, de vannak olyan erők, akik a saját politikai érdekeik mentén, ha úgy tetszik csatatérré, polgárháborús övezetté akarják Gyöngyöspatát változtatni” – mondta el a véleményét Horváth László.

A teljes beszélgetés visszanézhető a Hír TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.