Karácsony a Városházára költözteti a hajléktalanokat

Miután Borbély Lénárd, Csepel polgármestere változtatási tilalmat rendelt el arra a Táncsics Mihály utcai iskolaépületre, ahová Karácsony Gergely hajléktalanokat kívánt beköltöztetni, a főpolgármester meglepő és átgondolatlan döntést hozott, miszerint a hajléktalanoknak a Városházán kell meghúzniuk magukat a koronavírus-járvány idejére.

2020. 05. 04. 17:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros vezetése tudomásul veszi, hogy Csepel vezetése hátat fordít az elesetteknek, így saját épületébe fogad be olyan otthontalan embereket, akik vállalják a karantént – közölte a Főpolgármesteri Hivatal, miután Borbély Lénárd, Csepel polgármestere határozottan elutasította a hajléktalanok átköltöztetését az általa vezetett kerületbe. Borbély változtatási tilalmat rendelt el a Táncsics utcai épületre és ezáltal keresztülhúzta Karácsony számításait.

- A csepeli Táncsics Mihály utcai fővárosi ingatlan alkalmas hely lett volna arra, hogy olyan hajléktalan embereknek biztosítsunk ideiglenes otthont, akik vállalják, hogy saját egészségük érdekében nem hagyják el az intézmény területét, a Fővárosi Önkormányzat az ellátásukról az épületen belül kívánt gondoskodni. Ám azok után, hogy a kerület fideszes polgármestere, Borbély Lénárd és Németh Szilárd államtitkár világossá tette, hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa, a városvezetés új helyszínt talált elhelyezésükre – érzékenyített közleményében Karácsony Gergely. A főpolgármester hozzátette: az elkövetkezendő napokban elkezdődik a Városháza Gerlóczy utcai szárnyának gyors átalakítása, amely a tervek szerint később a Budapest Galériának ad majd helyet.

– A főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket – írta meglehetősen sértődött hangnemben Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere azt elhallgatva, hogy az új rendelet fényében a kiszemelt ingatlanon továbbiakban nem végezhet átalakításokat, így alkalmatlan a hajléktalanok ellátására.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a hírre úgy reagált: az interneten kihirdetett petíció és a bejelentett változtatási tilalom volt közös sikerük kulcsa. Csepel és a csepeliek ismét bebizonyították, hogy az összefogás sikerre vezet.

- Csepel, ahogyan eddig mindig, a jövőben is mindent meg fog tenni a rászorulókért, a hajléktalanokért. Ezért is működünk együtt több segélyszervezettel, hogy gondoskodni tudjunk az elesettekről. A jövőre nézve pedig elfogadhatatlannak tartom azt az eljárást, ami ebben az ügyben történt. Titokban, a megkérdezésünk, a véleményünk és az itt élőkkel történt egyeztetés nélkül született meg Karácsony Gergely egyszemélyes döntése. Mindezt a koronavírus-járványra hivatkozva – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.