Karácsonyék már nem is magyarázkodnak

Hallgatásba burkolózott a főpolgármester sajtója a Lánchíddal kapcsolatos önellentmondó kijelentésekről.

Magyar Nemzet
2021. 01. 23. 13:31
null
Karácsony Gergely továbbra is magyarázkodásra kényszerül a nyelvvizsgája és a tudományos munkássága miatt Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely sajtófőnöke, a baloldali vezetésű főváros sajtóosztálya beleértve a kommunikációs igazgatót is mélyen hallgat a főpolgármester önmagának ellentmondó kijelentéseivel kapcsolatban.

Lapunk pénteken több kérdést is elküldött az említetteknek arról, hogy Karácsony az Inforádió Aréna című műsorában

olyan állításokat tett a Lánchíd felújításával összefüggésben, amelyek saját korábbi szavaival is egyértelműen cáfolhatók,

ahogyan rendelkezésre álló, verifikált számadatokkal is.

Karácsony Gergely sajtója sem reagál a főpolgármester önellentmondó nyilatkozataival kapcsolatos kérdésekre

A főpolgármester ugyanis azt mondta az Arénában, „nem tudja megmondani”, hogy a Tarlós István idején kiírt közbeszerzésen belül amelyben a Váralagút, és a villamosalagút rekonstrukciója is szerepelt mennyibe került volna a Lánchíd felújítása. Ám tavaly februárban a Közfejlesztések Tanácsának ülésén a főváros nevében

éppen Karácsony Gergely terjesztette be azt a kimutatást, amelyben forintra pontosan látható, mennyi a Lánchíd és mennyi a pesti villamosalagút költsége. Ennek alapján a Lánchídé 21,8 milliárd forint, a pesti alagúté pedig 13,4 milliárd forint lett volna.

A Karácsonyék által kiírt újabb tender nyertes ajánlatában azonban csak a Lánchíd felújítása 26,7 milliárd forint. A Párbeszédet irányító politikus minden bizonnyal arról próbálta elterelni a figyelmet, hogy ötmilliárd forinttal többért újítanák fel a Lánchidat annál, mint amit a Tarlósék által kiírt közbeszerzésen a legkedvezőbb pályázat ajánlott. Ezt egyébként számos lap mellett a balliberális Telex is megírta.

Emellett Karácsony arról panaszkodott egyik közelmúltban közzétett Facebook-bejegyzésében, hogy „egy dolog persze még hiányzik: hogy a kormány tartsa be az egy évvel ezelőtt tett ígéretét, és odaadja végre a megígért hatmilliárd forintot a felújításra. Persze, ha rajtuk múlna, megint húzódna, halasztódna az ügy”.

Azonban a főpolgármester korábban megkötötte a kormánnyal a megállapodást a központi költségvetésből finanszírozott támogatásról ahogy ez Karácsony előterjesztésében is szerepel s eszerint a kormány majd az utolsó részlet kifizetéséhez adja a pénzt, azután, hogy a főváros ütemezetten beletette a saját részét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.