Kedves Tóth Bertalan, ön miért nem mond igazat?

Ha egyetlen idézetet fel tud mutatni az elnök elvtárs az elmúlt időszakból vezető kormánypárti politikusoktól, amelyben kijelentik, hogy cél az unióból való távozás, akkor álljon elő vele.

2019. 04. 15. 13:59
TTH Bertalan
Budapest, 2019. prilis 4. Tth Bertalan, az MSZP elnke az "Indul a kampny(busz)!" cmmel tartott sajttjkoztatn Budapesten 2019. prilis 4-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ha egyetlen idézetet fel tud mutatni az elnök elvtárs az elmúlt időszakból vezető kormánypárti politikusoktól, amelyben kijelentik, hogy cél az unióból való távozás, akkor álljon elő vele.

A Mandiner.hu beszámolója szerint az MSZP és a DK közös európai parlamenti kampánygyűlésén pénteken este Tóth Bertalan, az MSZP jelenlegi elnöke azt volt képes mondani, hogy „a magyar kormány a népakarattal szemben politizál, mert a magyar emberek az Európai Unióban szeretnének maradni, és nem a nemzetállamok erősítésében, hanem a mélyebb integrációban hisznek”.

Vagyis Tóth azt állítja, hogy:

  • a magyar kormány ki akar lépni az Európai Unióból, és ezzel
  • a magyar kormány a népakarattal szemben politizál.
  • Az az apró, vagyis inkább: „apró Dobrev” probléma ezzel az állítással, hogy ez nem más, mint szemenszedett tévedés…

    Vagy inkább csúnya hazugság.

    Ugyanis a magyar kormány nem akar kilépni az Európai Unióból. Ha egyetlen idézetet fel tud mutatni Tóth elnök elvtárs az elmúlt időszakból vezető kormánypárti politikusoktól, amelyben kijelentik, hogy cél az unióból való távozás, akkor álljon elő vele. Ha viszont nem talál ilyet, akkor semmi mást nem tesz, mint megtéveszti a választókat. És az nem szép dolog.

    Tóth elvtárs! Az Orbán-kormány nem elhagyni akarja az uniót, hanem megreformálni.

    Azért, mert nem elégedett – sok más országgal, főleg a V4-ekkel és Olaszországgal együtt – az unió jelenlegi működésével, illetve a működését meghatározó alapelvekkel és „értékekkel”. Nem fogadja el, hogy a tagállamok egyenrangú együttműködése helyett egy, a vezető nagyhatalmak – mint Franciaország és Németország – által vezetett birodalmi csúcsföderáció jöjjön létre, mert nem erről volt szó a belépésünkkor. Az Orbán-kormány nem akar újra alávetett országgá válni, mint a kommunista időkben. Tóth elnök úr és az MSZP viszont, úgy látszik, nagyon megszokták az aktuális „Nagy Testvér” – korábban a Szovjetunió, most az EU – jelenlétét és uralkodását.

    Valamint, az Orbán-kormány nem fogadja el, hogy a migránsok tudatos és szervezett beengedésével – lásd migránskártya, migránsvízum, kötelező kvóta, a migráció emberi joggá formálása stb. – Európát kevert fajúvá és vallásúvá kívánja tenni a brüsszeli bürokrácia.

    Ezért akar reformokat – méghozzá radikálisokat – az Orbán-kormány az unióban. Ezért akar új vezetőket. De ezt akarja Salvini, Kaczynski, Babis, Klaus, ezt akarják az eurokritikus politikusok és pártok az európai parlamentben és azon kívül.

    Ebből következően Tóth elnök úr-elvtárs másik állítása, hogy a magyar kormány a népakarattal szemben politizál, mert az emberek az unióban szeretnének maradni, szintén hazugság és megtévesztés. Az igazság ugyanis a fentiekből következően az, hogy, mivel a magyar kormány az unióban kíván maradni, ezért a népakaratnak megfelelően politizál.

    De ennél többről van szó: az Orbán-kormány unióval kapcsolatos, kritikus, bevándorlásellenes politikájával a magyar emberek döntő többsége azonosul – ezt mutatja minden közvélemény-kutatás. Ez faktum, nem fake news.

    Tudja ezt persze Tóth elnök is, s ezért próbál egy hamis állítást tenni (a kormány ki akar lépni az unióból), s utána ebből levezetni, hogy a kormány a nép akarata ellen politizál.

    Ez a színtiszta fake news, másfelől ez hamiskártyás politizálás, elnök elvtárs-úr.

    No, de hát ön is tagja volt ennek a pártnak akkor, amikor korábbi főnöke egyszer őszintén beszélt: hazudtunk reggel, éjjel meg este.

    Nehéz erről leszokni…

    Pedig már Nagy Feró is megmondta anno: aki hazudik, az csal, aki hazudik, az lop, hazudni-csalni csúnya dolog!

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.