Kiadta Hegedűs Lórántné mandátumát az NVB Gyüre Csabának

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) hétfőn kiadta a Hegedűs Lórántné (Jobbik) lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői mandátumot, Gyüre Csaba a határozat jogerőre emelkedése után teheti le képviselői esküjét.

Forrás: MTI2019. 03. 25. 17:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2018-as országgyűlési választáson a Jobbik listájának 16. helyéről mandátumhoz jutó Hegedűs Lórántné február végén lépett ki a Jobbikból és annak parlamenti frakciójából, majd bejelentette azt is, hogy képviselői mandátumáról is lemond.

A jogszabály szerint listás mandátum esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a megüresedett mandátumot az országos lista jelöltjeik közül, ennek hiányában a mandátumot a listán soron következő jelölt szerzi meg.

A Jobbik azt kérte, Hegedűs Lórántné mandátumát az országos lista 38. helyén szereplő Gyüre Csabának adja ki az NVB.

Mivel a bejelentések megfeleltek a törvényi feltételeknek, az NVB kiadta a mandátumot Gyüre Csabának, aki a határozat jogerőre emelkedését követően teheti le képviselői esküjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.