Kihátráltak a szocialisták Szakács László mögül

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt Szakács László MSZP előválasztási visszaléptetéséről.

2021. 06. 17. 21:08
Szakács László
Szakács László MSZP Forrás: ATV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem támogatják az MSZP vezetői Baranya 2. számú választókerületében Szakács Lászlót. A párt volt alelnöke azt mondta, hogy neki nem szóltak a döntésről. A politikus az ATV-ben beszélt arról, egy ismerőse hívta fel a hírrel, miközben éppen az autójában ült.

Június 16-án került fel az MSZP Facebook-oldalára az a bejegyzés, amelyben megüzenték, ha egyes jelöltek nem támogatják a párt politikáját, és ezért más közösségben képzelik el a jövőjüket, akkor nekik távozniuk kell.

A posztjuk végén pedig közölték: az MSZP országos elnöksége egyhangú határozatával döntött arról, hogy Baranya megye 2. számú választókerületében visszavonja előválasztási jelöltjét, Szakács Lászlót. A politikus megdöbbent, amikor meghallotta a hírt.

Az érintett az ATV-nek a következőket nyilatkozta pártja bejegyzéséről: „Keserűséget érzek. 23 éve vagyok ennek a közösségnek a tagja, és úgy távolítottak el a jelöltek sorából, hogy meg sem hívtak az elnökségi ülésre, én az autópályán tudtam meg hazafele jövet, hogy már nem vagyok jelölt.”

Legutóbb az MSZP volt elnöke, Molnár Gyula párttagságát függesztették fel, mert szövetkezett a DK-val. Ennek ellenére a párt társelnöke az Egyenes beszédben azt mondta: az a céljuk, hogy minél több képviselőjelöltje legyen majd az MSZP–Párbeszéd-szövetségének.

Molnár (balra) itt még vígan nevet össze Hiller Istvánnal. Ma már nem tagja az MSZP-nek
Fotó: Mirkó István

„Az MSZP és a Párbeszéd szövetségének van egy fontos célja, hogy minél több képviselőjelöltje legyen 2022-ben” – nyilatkozta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke. A Magyar Nemzet információi szerint nem kizárt, hogy Gurcsány és pártja áll a visszaléptetés hátterében. Pécsett korábban volt egy beszélgetés, ahol állítólag az hangzott el, hogy a Demokratikus Koalíció is Szakács Lászlót fogja támogatni. A politikus szerint az MSZP elnöksége arra a téves feltételezésre jutott, hogy ő a választásokat követően nem az MSZP, hanem a DK frakciójába ülne be, noha aláírt egy papírt, hogy a szocialista frakció tagja lesz győzelme esetén.

Szakács László MSZP
Fotó: ATV

A legfrissebb felmérések szerint Szakács László megnyerhetné a 2. számú választókörzet Baranya megyében, Komlón. Bár az MSZP rejtélyes kihátrálása miatt egyelőre azt nem tudni, hogy melyik ellenzéki párt állhat be majd Szakács László mögé az előválasztáson. A politikus közölte, elképzelhetőnek tartja, hogy más színekben induljon, ha erre felkérik és támogatást kap.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.