Kocsis Máté: A pedofília egyenértékű lesz az emberrablással

Első lépésként egy kereshető pedofil-nyilvántartást hoznának létre.

Magyar Nemzet
2021. 05. 19. 10:33
KOCSIS Mt
Balatonalmádi, 2019. február 14. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje beszél a Harrach Péterrel, a KDNP frakcióvezetõjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP frakciószövetség háromnapos frakcióülésének második napján Balatonalmádiban 2019. február 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meg kell védeni a gyermekeket, az elkövetőkre pedig szigorúbban kell lesújtani, ezért a jövő héten benyújtjuk a pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlés elé – közölte Facebook-oldalán Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott, „minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak”.

Kocsis Máté közölte, hogy a pedofilellenes törvénycsomag első pontjaként létre kell hozni egy kereshető pedofil-nyilvántartást azokról, akik gyermekek sérelmére követtek el szexuális bűncselekményt.

– Ez sok esetben meggátolhatja, hogy a pedofilok újra gyermekek közelébe kerüljenek – mutatott rá.

A Fidesz frakcióvezetője közölte azt is, hogy szigorítják a büntető törvénykönyvet.

„A pedofil bűnözők elrettentése érdekében szükséges új minősített esetek bevezetése és a büntetési tételek megemelése. Aki gyermekpornográf tartalmat készít, terjeszt vagy felhasznál, az a magyar jog szerinti legrosszabbra készüljön. A minősített esetekben tettük egyenértékű lesz az emberrablással vagy az emberöléssel, mert egy kisgyermekkel szemben elkövetett erőszakos pedofil bűncselekmény is az áldozat megölését jelenti.

Még ha a test életben is marad, a gyermek egészséges lelke biztosan meghal. Erre sújt le a szigorító javaslat, a jelenleg kiszabható büntetéseket megduplázzuk” – írta Kocsis Máté.

Új minősített esetek:

– ha 12 év alattival szemben követik el

– ha hivatalos személyként követik el (lex Kaleta)

– ha sanyargatást vagy erőszakot alkalmazva követik el

– ha különös visszaesőként követik el.

Nincs kibúvó, nincs könnyen megúszás, nincs enyhe következmény. Jobb, ha ezentúl eszükbe se jut – szögezte le a Fidesz frakcióvezetője.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.