A regisztráltak nyolcvan százaléka már felvette az oltást

Ezerhatszáznyolcvan fővel emelkedett az új fertőzöttek száma, elhunyt 124, többségében idős, krónikus beteg.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 05. 06. 9:25
null
Békéscsaba, 2021. április 26. Földi Anikó fõnõvér oltáshoz készíti elõ a Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagot a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának egyik oltópontján Békéscsabán 2021. április 26-án. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor

Ezerhatszáznyolcvan fővel emelkedett az új fertőzöttek száma, elhunyt 124, többségében idős, krónikus beteg.

A Koronavírus.gov.hu legfrissebb tájékoztatása szerint csütörtökre a beoltottak száma elérte a 4 153 038 főt, közülük 2 315 428-an pedig már a második adag oltásukat is megkapták. Ezerhatszáznyolcvan fővel emelkedett az új fertőzöttek száma, így a járvány kezdete óta összesen 787 647-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 124, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 297 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 546 246 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 213 104 főre csökkent.

4104 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 485-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató portál az oltási program kapcsán közölte: már több mint 4,7 millióan regisztráltak a védőoltásra, nyolcvan százalékuk pedig már meg is kapta azt. Emlékeztettek, hogy az online időpontfoglaló rendszeren keresztül az oltakozni vágyók jelenleg a Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik vakcinákra tudnak időpontot foglalni, továbbá hangsúlyozták, hogy

a 16–18 éveseknek péntek éjfélig lehet regisztrálni a védőoltásra, ugyanis csak érvényes regisztrációval tudnak majd időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.