Lett parlament: Az anya nő, az apa férfi

Ragadós a magyar példa: elfogadta a lettországi törvényhozás azt a javaslatot, ami szerint rögzítenék, hogy az anya nő, az apa férfi.

Forrás: Vasárnap.hu2021. 01. 14. 14:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatta a Saeima (lett parlament) azt a javaslatot, ami szerint módosítanák az alkotmányt. A magyar Alaptörvényhez hasonlóan rögzítenék, hogy az anya nő, az apa pedig férfi. Az ügy előzményeiről a Vasárnap.hu nevű internetes portál számolt be, a Nemzeti Szövetség nevű párt javaslatáról ma szavaztak, és támogatták a lett parlamentben – számolt be a közösségi oldalán a jobboldali párt. „Az első lépést megtettük, folytatódik a munka” – fűzték hozzá.

https://www.facebook.com/NacionalaApvieniba/photos/a.129508737173665/2529513900506458/

„Azért támadták nemzetközi szinten annyira erősen a magyar Alaptörvény módosítást, mert érezték, hogy képes más országokban is egy folyamatot elindítani, és hasonló javaslatok jönnek elő.

Lettországban már el is indult” – fűzte a fejleményekhez Rétvári Bence államtitkár a közösségi oldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.