Megbírságolták a „Tisztakéz” bizalmasa által vezetett céget

Józsefváros után Ferencvárosban is megsemmisített egy felhívást a Közbeszerzési Döntőbizottság.

Veres László István
2020. 09. 20. 18:56
null
Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmillió forintra büntette a Ferencváros Önkormányzatának egyszemélyi tulajdonában álló FEV IX. Ferencvárosi Vagyonkezelő és Városfejlesztő Zrt.-t a Közbeszerzési Döntőbizottság. A cégnek ezen felül háromszázezer forint igazgatási szolgáltatási díjat is meg kell fizetnie a kérelmező részére – tudta meg a Magyar Nemzet. Információink szerint a döntőbizottság az egyik pályázó által beadott jogorvoslati kérelmet elbírálva súlyosan jogsértőnek találta a FEV IX. Zrt. által a ferencvárosi parkolásüzemeltetést támogató szoftverre május 20-án, nettó 130 millió forint értékben kiírt közbeszerzési eljárást. Határozatukban a pénzbüntetés mellett megsemmisítették az ajánlati felhívást, a közbeszerzési dokumentumokat és az ezt követően meghozott valamennyi ajánlatkérői döntést, azaz új közbeszerzés kiírására kötelezték a Pataki Márton, Baranyi „Tisztakéz” Krisztina egykori párttársa és bizalmasa által vezetett céget.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere
MTI/Mohai Balázs

A közbeszerzési eljárások szabályosságával nem csupán a Baranyi Krisztina vezette Ferencvárosban, hanem a szomszédos Józsefvárosban is akadnak problémák. Mint arról lapunk is beszámolt, szeptemberben újabb bírságot szabott ki a Közbeszerzési Hatóság a Pikó András vezette józsefvárosi önkormányzatra. A baloldali polgármester másodjára indította el a közbeszerzési eljárást a közétkeztetési feladatok ellátására, de ugyanúgy, mint első alkalommal, ismét megsértette a közbeszerzési törvény több pontját. Ezért a korábbi ötven millió forintos bírság mellett újabb tízmillió forint megfizetésére kötelezték, valamint a döntőbizottság itt is megsemmisítette az ajánlati felhívást, a közbeszerzési dokumentációt és az ezt követően meghozott valamennyi ajánlatkérői döntést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.