Négy kihívója is lehet ősszel Tarlós Istvánnak Budapesten

Puzsér Róbert valószínűleg nem indul az ellenzéki előválasztáson. A hírre reagálva az LMP bejelentette, hogy nem támogatja tovább Puzsér Róbert kampányát.

2019. 06. 04. 10:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Puzsér Róbert valószínűleg nem indul az ellenzéki előválasztáson – derült ki a publicista tegnap reggeli Facebook-bejegyzéséből.

Mint ismert, az ellenzék egy úgynevezett előválasztáson határozna arról, hogy ki legyen Tarlós István egyedüli kihívója az őszi önkormányzati választáson.

Puzsér Róbert most három olyan okot sorolt fel, amelyek miatt kihagyhatja az előválasztást.

Sérelmezte, hogy nem tudott megalkudni az ellenzéki formációkkal egy minimumprogramban, vagyis a legkisebb közös többszörösben, amelyet a pártok képviselni tudnának siker esetén.

– Számtalan technikai részlet máig nem tisztázott – írta az előválasztás lebonyolításával, például az online szavazással kapcsolatban.

Puzsér Róbert azt is kifogásolta, hogy az LMP és a Jobbik nem kapott elég kerületet, ahol saját polgármesterjelöltet indíthatna.

Ha ezek nem változnak, akkor a publicista nem indul az előválasztáson, hanem ősszel a hivatalos voksoláson próbálja meg legyőzni Tarlós István főpolgármestert.

A hírre reagálva az LMP bejelentette, hogy nem támogatja tovább Puzsér Róbert kampányát. ­Emiatt viszont a párt budapesti alelnöke, Szigethy Krisztina lemondott.

Jelen állás szerint a baloldali előválasztáson Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum Mozgalom jelöltje mérkőzhet meg Karácsony Gergellyel, az MSZP–Párbeszéd jelöltjével.

Ha Puzsér Róbert végleg az előválasztás kihagyása mellett dönt, az mindenképpen csökkenteni fogja az előzetes voksolás súlyát, emellett az ellenzéki siker esélyét is tovább rontja, ugyanis akkor legalább hárman indulnak majd Tarlós István ellen: Puzsér Róbert, a Sétáló Budapest programjával; a Karácsony–Kerpel-Fronius-verseny győztese és Sermer Ádám, a Liberálisok jelöltje.

Mindemellett a jelenlegi főpolgármester jobbról is kap kihívót az őszi választásokon: lapunk értesülései szerint a Mi Hazánk hamarosan bemutatja saját aspiránsát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.