Négy nyomozás Borkai Zsoltot érintő ügyekben

A volt győri polgármester és ügyvédje megzsarolása miatt zajló nyomozásnak több gyanúsítottja is van. A Borkai Zsoltot és más személyeket érintő további három nyomozás még felderítési szakban van, gyanúsított nincs. Senki sem cáfolta lapunknak, hogy több száz millió forintnyi készpénz eredetét is vizsgálják.

2020. 01. 10. 5:55
Póczik József
Póczik József volt labdarúgót zsarolással gyanúsítják Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három különböző nyomozást folytat a rendőrség a volt győri polgármestert és más személyeket érintő feljelentések alapján. A Magyar Nemzet négy kérdést fogalmazott meg, amelyekből háromra az ORFK kommunikációs szolgálata válaszolt.

Ebből megtudtuk, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) hűtlen kezelés és más bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozásokat.

A rendőrség iratokat, dokumentumokat foglalt le, amelyek vizsgálata, elemzése folyamatban van. A negyedik kérdésünkre, hogy tart-e még annak a több száz millió forintnyi készpénz eredetének a vizsgálata, amelyet egy győri érintett egyik ingatlanában találtak, illetve lefoglalták-e az összeget vagy csak zár alá vették, egyáltalán nem válaszoltak. Ezzel sem az ORFK, sem más, általunk megkérdezett hatósági forrás nem cáfolta, hogy nagy mennyiségű készpénz eredetét kell vizsgálniuk a nyomozóknak.

Póczik József volt labdarúgót zsarolással gyanúsítják
Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor

Ismert, hogy az önkormányzati választás előtt „az ördög ügyvédje” néven elhíresült ismeretlen felvételeket tett közzé, amelyeken Borkai Zsolt, illetve Rákosfalvy Zoltán ügyvéd látható többedmagával, szexorgia közben.

A kiszivárogtató drogfogyasztás mellett korrupciós vádakkal is illette a szereplőket. Az elhangzottak alapján ellenzéki politikusok, valamint Tényi István tett feljelentést ismeretlen elkövető ellen.

Tényitől tudjuk, hogy a volt győri polgármester, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, valamint az Audi-földek adásvétele köré csoportosuló ügyeket egyesítették, és az NNI korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Az egyesítés azonban nem teljesen igaz, hiszen három különböző ügyszámon nyomoz az NNI a korrupciósnak vélt ügyekben.

A negyedik nyomozást szintén az NNI folytatja, de ebben Borkai és az ügyvéd sértett, és több gyanúsított is van – köztük Póczik József volt válogatott labdarúgó –, mivel az alapos gyanú szerint a szexvideóval megzsarolták az azóta lemondott politikust és a jogászt. A botrányt kirobbantó az „ördög ügyvédje” ellen továbbra is operatív felderítés zajlik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.