Orbán Balázs: Stadionstop helyett kórházstop lett Karácsony ígéretéből

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a HírTV-ben kifejtette: a kormány értetlenül áll a fővárosi közgyűlés szuperkórház leszavazásáról szóló döntése előtt.

Forrás: HÍR TV2019. 11. 28. 19:12

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a HírTV-ben kifejtette: a kormány értetlenül áll a fővárosi közgyűlés szuperkórház leszavazásáról szóló döntése előtt.

Az ellenzék stadionstopot ígért és kórházstop lett belőle – jelentett ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: a kormány értetlenül áll a fővárosi közgyűlés szuperkórház leszavazásáról szóló döntése előtt.

A kormány elfogadta Ferencváros és Csepel feltételeit az atlétikai VB-vel kapcsolatban.

Orbán Balázs elmondta, a kormány az első pillanattól kezdve egyértelművé tette, hogy a budapestiek érdekében szeretne együtt működni az új városvezetéssel.

Szerintünk azok a projektek amelyeknek az előkészítése megtörtént ilyen ételemben a csepeli atlétikai stadion kérdése is, olyan projektek amelyek értelmesek, amelyek szolgálják a budapestieket, szolgálják Budapest fejlődését, de mi azt mondtuk az első pillanattól kezdve, hogy Budapestet nem lehet fejleszteni a budapesti önkormányzat és a kerületi önkormányzatok támogatása nélkül.

Hozzátette, ahhoz képest, hogy Karácsony Gergely az elejétől leállíttatta volna ezt a beruházást, most a kerületi polgármesterek kifejezték támogatásukat és a fővárosi közgyűlés is támogató döntést hozott.

A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára elmondta, bár az atlétikai VB-vel kapcsolatban pozitívnak látszik a fővárosi közgyűlés döntése, a szuperkórházra mégis nemet mondtak, amit a kormány értetlenül fogadott, hiszen Karácsony Gergely végig az egészségügy fejlesztése mellett kampányolt.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Hír TV weboldalára kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.