További munkaköröktől tiltják el a pedofilokat

Kocsis Máté újabb részleteket közölt a pedofilellenes törvénycsomagról.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 20. 17:59
null
Hajdúszoboszló, 2017. július 21. Fürdõzõk, pihenõk.Már 60%-kal többen keresik fel a hajdúszoboszlói gyógyfürdõ strandját külföldi vendégek, mint hazaiak. Legtöbben a szeptember végéig tartó szezonban Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeznek. A pihenni, szórakozni vágyókat 13 medence 13 000 négyzetméternyi vízfelülete várja az Aquapark szolgáltatásai mellett. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pedofilellenes törvénycsomagot benyújtó Fidesz-frakció bővítené azon munkakörök listáját, amelyekben nem dolgozhatnak a pedofilok – derül ki Kocsis Máté legújabb posztjából. A frakcióvezető szerint

a pedofilokat minden eszközzel távol kell tartani a gyermekektől, ezért számos munkakörből ki kell őket tiltani.

 

https://www.facebook.com/kocsismate/photos/a.10154209923198241/10158668252753241/

„Eddig is voltak olyan területek – például az oktatás és az egészségügy –, ahol foglalkoztatási tilalom volt, de tovább kell bővíteni ezek körét” – rögzítette bejegyzésében Kocsis Máté. Hozzátette:

A pedofilok nem dolgozhatnak szabadidő eltöltésével, szórakozással, sportolással kapcsolatos munkahelyen, vagyis például strandon, vidámparkban, állatkertben, sportegyesületben.

A fideszes politikus szerint így jelentősen csökken az esélye annak, hogy a pedofilok kiskorúak közelében legyenek.

Ismert, pár hete Kocsis Máté bejelentette, hogy szigorítják a pedofilok elleni fellépés büntetőjogi eszközeit. Az ezt elősegítendő javaslatcsomag első eleme a nyilvános, kereshető pedofil-adatbázis létrejöttét vetíti előre, a második összetevő a büntetési tételek emelése volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.