Pikó a helyi lapot használja a Fidesz lejáratására

A Józsefváros újságban nem lesz szalagátvágás – jelentette ki Pikó András, Józsefváros baloldali polgármestere még a választási kampányban. Kijelentéséhez azóta is következetesen tartja magát.

2020. 08. 31. 5:50
null
Pikó András (jobbra) Karácsony Gergely főpolgármesterrel Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pikó András igazat állított: megválasztása után nincsenek szalagátvágós képek az önkormányzati lapban. Akkor arra reagált, hogy a fideszes vezetés alatt túl sok fotó jelent meg arról, hogy Sára Botond korábbi polgármester új játszótereket, közparkokat és felújított utakat adott át, tervbe vett fejlesztések helyszíneit járta körbe. Pikó közel egyéves regnálása alatt fejlesztésként csak a Fidesz által megkezdett Bláthy parki fejlesztés befejezését tudta sikerként bemutatni a kormányellenes propagandára épülő, közfinanszírozású Józsefváros újságban. A helyi kiadványt balliberális eszméket hirdető lappá züllesztette Pikó, ráadásul egyoldalú tájékoztatás mentén az országos politika és más kerületek ügyei kerültek előtérbe, továbbá baloldali polgármesterek is szót kaptak. Ma már csak az újság nevében találkozhatunk Józsefvárossal.

Pikó győzelme után a helyi lapból valóban eltűntek a szalagátvágós fotók, ahogy a kerületből is a fejlesztések.

November óta az önkormányzati finanszírozású lapban kormánykritikus és Fideszt hibáztató írások tömkelege jelenik meg hétről hétre, hogy eltereljék a józsefvárosiak figyelmét a közel egyéves regnálásuk alatti semmittevésükről.

– Az önkormányzat által kiadott propagandatermék olyan színvonaltalan, hogy még a balliberális irányultságú Mérték Médiaelemző Műhely elemzése is elfogultnak találta azt Pikó András irányába. Pikó András évi több százmillió forint közpénzből folytat politikai kampányt, és a kiadványnál dolgozó propagandisták még a látszatra sem adnak. A jelenlegi Józsefváros újság az 1950-es évek kommunista sajtótermékeinek stílusában tudósít az önkormányzati eseményekről, hasábjain csak a balliberális vélemények kaphatnak helyet – mondta lapunknak Vörös Tamás, a Fidesz–KDNP helyi frakcióvezetője, aki hozzátette: az önkormányzati választásokat követően Pikó András első dolga volt, hogy a kerület lapját baloldali sajtótermékek munkatársaival töltse fel.

– Az újság hamar elvesztette közszolgálati jellegét, inkább hasonlít egy szélsőbaloldali propagandaszócsőre, mint egy városrész tájékoztató kiadványára.

Első adandó alkalommal meghamisítottak egy interjút Ferencz Orsolyával, amikor is képviselőtársunk válaszait önkényesen megváltoztatták, utólag még a kérdéseket is átírták, sőt – sajtótörténeti kuriózumként – szerkesztői véleményekkel tűzdelték tele az interjút, amelyben a polgármester álláspontját ismertették – emlékezett vissza a kezdetekre Vörös Tamás, aki leszögezte: a Fidesz–KDNP azóta nem nyilatkozik a jelenleg a Józsefváros újság nevet érdemtelenül használó propagandaterméknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.