Romházba vannak bejelentve Bíró strómanjai

Megtalálták Bíró László romházakba bejelentett stróman­jait, akikkel együtt a baloldal közös szerencsi jelöltje bedöntötte a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Bíró nem munkahelyeket teremtene, hanem tönkretenné azokat, ahogy ezt korábban is tette az általa vezetett szövetkezettel.

2020. 09. 24. 5:45
null
A Jobbik szerint egy demokratikus országban nekik kellett volna győzni. Fotó: Beli Balazs Forrás: Facebook/Biro Laszlo

Megtalálták Bíró László romházakba bejelentett stróman­jait, akikkel együtt a baloldal közös szerencsi jelöltje bedöntötte a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet. Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Bíró nem munkahelyeket teremtene, hanem tönkretenné azokat, ahogy ezt korábban is tette az általa vezetett szövetkezettel.

Bíró László, a baloldal jelöltje az október 11-i, Borsod megyei időközi parlamenti választáson

nem munkahelyeket teremtene, hanem tönkretenné azokat

– jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója tegnapi sajtótájékoztatóján, amelyen a politikus sajtóhírek alapján arról is beszámolt, hogy megtalálták Bíró strómanjait. A politikus kifejtette: az egész baloldal kezdettől fogva sumákol a jelöltjük viselt dolgaival kapcsolatban, és semmilyen érdemi választ nem kapnak a felmerülő kérdésekre.

Jakab Péter (balra) elnök rövid pórázon tartja párttársát vállalhatatlan ügyei miatt. Fotó: Facebook/Biro Laszlo

– Azonban egyre több olyan ügy lát napvilágot, amelyek miatt indokolt lenne a baloldalnak válaszokat adnia – mutatott rá Hollik, aki

példaként említette Bíró antiszemita és cigányellenes megnyilvánulásait, homályos, egyre botrányosabb cégügyeit, a munkavállalók bérének visszatartását, valamint a jobbikos politikus fegyverrel történő fenyegetőzését.

– Kedden ráadásul újabb súlyos dolgok láttak napvilágot, sajtóhírek szerint ugyanis megtalálták Bíró László strómanjait, akiknek segítségével bedöntötte a Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet, amely nem fizette ki az alkalmazottait, és amelynek évekig a politikus volt a vezetője – mondta Hollik István. Azzal összefüggésben, hogy a baloldali jelölt azt mondta, a céget egy szakértői csapatnak adta tovább, a kormánypárti politikus elmondta: ezalatt egy elhunyt alkoholistát és két olyan embert kell érteni, akik egy romos házba voltak bejelentve. Utóbbit alátámasztandó egy képet is felmutatott a lakhatásra alkalmatlan ingatlanról. – Ezek az emberek strómanok, akiknek az lett volna a feladatuk, hogy elvigyék a balhét Bíró László helyett – hangsúlyozta Hollik István. A Pesti TV tegnap számolt be róla, hogy

a cég felügyelőbizottsági tagjainak egyike egy romos tápióbicskei, másikuk pedig egy hasonló állapotú nagykátai ingatlanba volt bejelentve.

A kommunikációs igazgató arra is emlékeztetett, hogy Bíró László annak ellenére nem fizette ki az általa vezetett szövetkezet dolgozóit, hogy az több mint ötvenmillió forint állami támogatást kapott, pont a munkahelyek megvédése érdekében. – Senki nem bízhat a baloldal jelöltjében, még egy céget sem tudott elvezetni, és a munkavállalókat nem fizette ki – hangsúlyozta Hollik István, aki szerint

Bíró inkább eltüntette az ötvenmillió forinttal kitömött céget, hogy ne kelljen fizetni a dolgozóknak.

Mint mondta, ez is alátámasztja a megfélemlített és kisemmizett varrodai dolgozók korábbi beszámolóját, amelyek szerint Bíró László fegyverrel is megfenyegette őket.

Hollik István hangsúlyozta:

a jobbikos politikus mögött az a Gyurcsány Ferenc áll, aki korábban bezáratta a szerencsi cukorgyárat,

azt a vállalkozást, amely a körzetben több ezer embernek biztosított munkát és megélhetést. A kommunikációs igazgató összegzése szerint a szerencsi munkahelyeket Bíró Lászlóra bízni olyan lenne, mintha a kecskére bíznák a káposztát. – A baloldal jelöltje nem munkahelyeket teremtene, hanem tönkretenné azokat, ahogy ezt tette az általa vezetett szociális szövetkezettel – figyelmeztetett.

Figyelemre méltó: úgy tűnik, hogy

még saját pártja sem bízik Bíró László kommunikációs képességeiben, mivel gyakorlatilag bújtatják a sajtó elől.

A különböző sajtótájékoztatókon – amelyeken egyebek mellett a zsidóellenes kijelentéseiről és üzleti ügyeiről is kérdezte Bírót a jobboldali média – szinte szóhoz sem hagyták jutni az övéi. Amint Bíró belefogott a magyarázkodásba, vagy egy női munkatársa vagy pedig Jakab Péter pártelnök vette át tőle a szót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.