Schanda Tamás: A vírus elleni háborúban vakcinával győzhetünk

Az államtitkár kiemelte, hogy a kormánynak minden élet számít, ezért továbbra is azon dolgoznak, hogy minél több oltóanyagot szerezzen.

Magyar Nemzet
2021. 04. 08. 10:41
SCHANDA Tams Jnos
Schanda Tamás szerint Gyurcsány Ferenc és a baloldal nem tanult a 2008-2009-es válságból MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A válság miatt sem térhetünk vissza a segélyalapú gazdaságra, a munkaalapú megközelítés mellett kell kitartani – mondta Juhász Hajnalka napirend előtti felszólalásában csütörtökön a Parlamentben. A KDNP képviselője hangsúlyozta, a vírus okozta válságra a kormány célzott segítségnyújtással válaszolt a turizmust és a vendéglátást támogatva.

Kiemelte a tízéves, tízmillió forintos, kamatmentes újraindítási kölcsönt, ami a kis- és közepes vállalkozásoknak segít, és hangsúlyozta a hitelmoratórium fontosságát is.

– A magyar emberek munkából akarnak megélni, amit bizonyít, hogy ismét négy és fél millióan dolgoznak hazánkban

– vélekedett a képviselő, aki szerint fölösleges tagadnia az ellenzéknek, hogy oltásellenes kampányt folytattak. Ha a kormány hallgatott volna rájuk, kevesebben lennének beoltva – emlékeztetett Juhász Hajnalka.

Válaszában Schanda Tamás arról beszélt, hogy a járvány harmadik hulláma egész Európában erősebb, mint a korábbiak, és szinte minden országban romlanak a mutatók.

– Mindenki tudja, hogy az oltással lehet harcolni a járvány ellen. Ezért is fontos, hogy éllovasok vagyunk az oltásban, a lakosság 26 százaléka már megkapta a vakcinát.

A regisztráltak száma már közel négymillió, és mintegy másfél millióval emelkedett az elmúlt öt hétben. Az emberek a konzultációban döntöttek arról, miként történjen a nyitás. Fokozatos újraindítást szeretnének, és a kijárási tilalmat enyhítenék, így szerdától ez meg is kezdődhetett – emlékeztetett az államtitkár, és hangsúlyozta, ismét újraindulhattak a szolgáltatások, kinyithattak a boltok, de továbbra is fontos a még érvényben lévő korlátozások betartása.

– A vírus elleni háborúban a vakcinával győzhetünk – hangsúlyozta Schanda Tamás, és hozzátette: a kormánynak minden élet számít, ezért továbbra is azon dolgoznak, hogy minél több oltóanyagot szerezzen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.