Soros bábjával szakította meg a kormány a kétoldalú kapcsolatokat

Věra Jourová-nak két rendszeres elfoglaltsága van: egyeztet a nemzetközi tőzsdespekulánssal, majd megtámadja hazánkat. Nem is választhatott volna jobb társalkodónőt magának, mint a momentumos Donáth Anna, és kiválóbb tanácsadót Soros első számú karmesterénél, Gerald Knaus-nál.

Magyar Nemzet
2020. 09. 29. 18:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átfogó cikket közölt az Origó.hu a hazánkat egy interjúban ismét megtámadó Věra Jourováról, amely feleleveníti az uniós biztos szerepét a Soros-hálózatban és kapcsolatait a hazai baloldallal. A Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy Jourová a következőképpen értékelte a magyarországi sajtóviszonyokat a Der Spiegelnek adott interjúban: „A magyar médiában alig jelenik meg a kormánnyal kapcsolatos kritika, így a magyarok nagy része nem tud saját véleményt alkotni”. Ezenkívül hozzátette azt is, hogy szerinte Orbán beteg demokráciát épít.

Mint ismert, a liberális biztos nem először támadta meg hazánkat, ami nem véletlen, hiszen amint arra az Origó.hu felhívja a figyelmet: 2014–2019 között Juncker biztosaként Jourová és csapata legalább 18 hivatalos találkozón vett részt a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal vagy más, az amerikai milliárdoshoz köthető álcivil szervezetekkel.

2016 áprilisában a biztos asszony Monika Ladmanova melegjogi aktivistával, a prágai Soros-alapítvány munkatársával vett részt egy, a migrációról szóló konferencián, a Soros által pénzelt Amnesty International European Association rendezvényén. 2018 októberében pedig szintén Monika Ladmanovával, illetve a szintén az amerikai milliárdoshoz köthető Daniel Braunnal találkozott a Soros támogatta Avaaz Foundation eseményén.

Az Avaazról lapunk tavaly májusban úgy írt, mint a világ egyik leghatékonyabban működő és legnagyobb baloldali aktivista közösségéről, amely kontinens szerte próbálja befolyásolni az európai parlamenti választásokat, egyebek mellett Facebook-oldalak feljelentésével, letiltatásával. Számos sikert tudhatnak magukénak, módszerükkel már több európai ország belpolitikai folyamatainak alakulását terelték a nekik tetsző irányba.

Ha mindez nem lenne elég, 2017-ben Jourová a saját Twitter-oldalán egy olyan fényképet osztott meg, amelyen ő látható Soros Györggyel és fiával, Alex Sorossal. A bejegyzés szövege pedig mindennél egyértelműbbé teszi, hogy Jourová kinek a vízióját szeretné végrehajtani Európában: „Megbeszéltük az alapjogok helyzetét Európában George Sorossal. Az Open Society értékei állnak az EU lépéseinek szívében.”

Jourová és Sorosék.

Az Origó.hu arról is beszámolt, hogy Jourová második biztosi ciklusa idején is hazánkat támadja. Mint írják: 2020-ban a Magyarországgal szembeni nemzetközi támadások azt követően sokasodtak meg, hogy a parlament március 30-án elfogadta A koronavírus elleni védekezésről szóló 2020. évi XII. törvényt, amelyet a hazai és a nemzetközi baloldal felhatalmazási törvénynek nevezett, utalva az 1933-as Hitler-féle alkotmányos puccsra, amely lehetővé tette a Reichstag jóváhagyása nélküli kormányzást. Továbbá azt is hamisan terjesztették a járvány elleni védekezést segítő törvényről, hogy az „örök időkre szól, illetve a parlamentarizmus felszámolásával jár”.

A portál kifejti: a valóság ezzel szemben az, hogy a koronavírus-törvény már június 18-án hatályát vesztette, míg más EU-tagállamokban napjainkban is érvényben van a rendkívüli jogrend valamely változata. Az Origó.hu azzal folytatja, hogy általános megdöbbenésre a kezdeti hezitálás után Jourová asszony április végén és május elején kétszer is a védelmébe vette a magyar koronavírus-törvényt, azt állítva, hogy az nem ellenkezik az európai uniós jogrenddel. Néhány nap múlva azonban már megváltoztatta a véleményét, és május 10-én azt nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy őt mégis nyugtalanítja a magyar parlament által elfogadott törvény, mert az – szerinte – korlátlan hatalommal ruházza fel Orbán Viktor miniszterelnököt.

A portál szerint, hogy mi állhat Jourovának a koronavírus-törvénnyel kapcsolatos pálfordulása mögött, arra két forgatókönyv létezik. Az egyik szerint az EP-frakciójától, a Renew Europe legfelső vezetőségétől jöhetett ilyen utasítás. A másik verzió szerint arról lehet szó, hogy Cseh Katalin győzte meg erről. A magyar koronavírus-törvényről ugyanis május 11-én tartottak egy online konferenciát, amelynek résztvevője volt Jourová, Cseh és két német baloldali politikus – fejtik ki.

Jourová pálfordulásával és a Momentummal való kapcsolatával a Magyar Nemzet is foglalkozott a Gerard Knaust leleplező cikksorozatban. Mint írtuk: Soros karmestere kiváló kapcsolatot ápol Věra Jourová jogállamisági ügyekért felelős biztossal. Jourová a magyar jogállamra vonatkozó, az addigi megszólalásainak ellentmondó 2020. május 10-i Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúja mindenesetre szintén Knaus véleményével mutatott hasonlóságot. Az viszont nemcsak feltevés, hanem biztos forrásból tudható, hogy Donáth Anna a Magyarországgal kapcsolatos megszólalások döntő részé­ben „fogja Jourová kezét”, és titkos tanácsosként segíti. Úgy tudjuk, hogy a Momentum EP-képviselője minderről kifejezetten nyíltan és büszkén dicsekedett is párttársainak. Jourová ráadásul nemrég az osztrák lobbista dicséretét is kiérdemelte egy Lengyelországgal kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás megindítása miatt.

A legújabb hírek szerint az Európai Bizottság kiállt a Magyarországot bíráló Věra Jourová mellett, aki szerdán maga fogja prezentálni a tagállamokról szóló jogállamisági jelentéseket. A dokumentumok nyilvánosságra hozatalát ezúttal előbbre hozta az uniós bizottság. A cseh biztosnőt a liberális pártcsalád magyar szövetségese, a Momentum is támogatja, ám Csehországból kritikát kapott, mondván: a fellépése ártalmas a V4-ek szövetségének.

„Věra Jourová, az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek a teljes bizalmát élvezi” – így reagált az uniós bizottság kedden Orbán Viktor levelére, amelyben a miniszterelnök tájékoztatta a brüsszeli testületet arról, hogy Magyarországot és a magyar embereket sértő kijelentései miatt felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat a testület liberális alelnökével.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.