Szigetszentmiklóson előzni igyekszik az LMP

Az egyébként baloldali támogatottságú polgármesterre is rászólt nyilvánosan az eddig hallgató LMP-s Kendernay János. Az elmúlt két hét eseményei arra utalnak, hogy az ellenzéki előválasztásra készülő Szigetszentmiklós szivárványos koalíciójának pártjai erősen méregetik, sőt előzgetik egymást.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 28. 15:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel mással is erősíthetne rá az ellenzéki előválasztás kibontakozó kampányára Kendernay János LMP-s képviselő, mint kutyasimogatással és szemétszedéssel? Szigetszentmiklóson a szivárványos koalíció pártjai között e kettő rendkívül népszerű. Kendernay márciusban már felkereste a megfelelő állatmenhelyt, április utolsó hétvégéjén pedig a Pest megyei 8. számú választókörzethez tartozó Százhalombattán szedett szemetet. Emlékeztetőként: Nagy János polgármester ugyanezen a hétvégén, illetve két héttel korábban vett részt szemétszedési akcióban az MSZP képviselőjelöltjével együttműködve, Jószai Teodóra, a DK parlamenti jelöltje pedig a kettő közötti hétvégén szervezte meg a saját ugyanilyen eseményét.

Az egymással hol felváltva, hol párhuzamosan zajló, gyakran ugyanolyan tartalmú események jól mutatják, hogy a koalíció pártjai között erősödik a versengés, amelynek tétje: elnyerni az előválasztás baloldali és jobbikos szavazóinak a rokonszenvét. Akinek ugyanis ez sikerül, az adja majd a koalíció közös jelöltjét 2022-ben a 8. számú választókörzet parlamenti mandátumáért folyó választáson.

Kendernay János eddig csendben készült a kampányra, most azonban rögtön domináns szerepre tör. Április 26-án közösségi oldalán előválasztási vitára hívta ki vetélytársait – erre eddig csak a Momentum színeiben induló Gyurcsik József válaszolt igennel, a többiek válaszára még várnak a szigetszentmiklósi szavazók.

Az LMP képviselőjelöltje két nappal később is felhívta magára a figyelmet. Ugyancsak közösségi oldalán szólította fel a 2019-ben a baloldali pártok támogatásával polgármesteri székbe kerülő Nagy Jánost, hogy lépjen közbe, ne engedje, hogy a város közelében a vetést dézsmáló madarakat gázágyúval riasszák el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.