Szlávik: Rövidesen itthon is lesz a hatásos gyógyszerből

A remdesivir nevű, eredetileg ebola ellen kifejlesztett infúzió sikeres teszteléseken van túl.

Magyar Nemzet
2020. 04. 22. 7:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a chicagói egyetem osztotta meg a múlt héten csütörtökön a világgal sikeres vizsgálataival kapcsolatos eredményeit. Egy Remdesivir nevű, eredetileg ebola ellen kifejlesztett infúzióról van szó, amely felettébb hatékonynak bizonyult a koronavírussal megfertőzött betegek kezelésében is. Egészen pontosan Dr. Kathleen Mullane, az egyetem fertőző betegségek szakértője, a kísérlet vezetője azt nyilatkozta, hogy a betegek jól reagáltak a kezelésre. A 125 önkéntes súlyos beteg közül 6 napon belül szinte mindenki elhagyhatta a kórházat, csupán két ember veszítettek el.

A 24.hu figyelt fel arra, hogy Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a szokásos napi interjúi, tájékoztatásai keretében hétfőn este az RTL Klubon megemlítette ezt a gyógyszert. Szlávik bejelentése szerint „az újfajta koronavírus elleni készítmények közül egy olyan van, aminek már bizonyított hatása van, a Remdesivirt. Ez a készítmény hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik azoknak a betegeknek a számára, akik súlyos, esetleges életveszélyes állapotban vannak. Ez a gyógyszer már a fertőzés középstádiumában is hatékony.”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.