Fokozódik a káosz, indul a Blaha Lujza tér felújítása

Ma átadják a munkaterületet, jövő hétfőn pedig kezdődik a lezárásokkal járó kivitelezési munka a Blaha Lujza téren. A fővárosban várhatóan tovább fokozódik a rakpart és a Lánchíd felújítása miatti közlekedési káosz: a Blahánál a Nagykörutat egysávosra szűkítik, a Rákóczi úton pedig megszüntetik a buszsávot.

Munkatársunktól
2021. 07. 07. 13:13
Blaha Lujza tér
A képen, amely illusztráció, dugó a budapesti Blaha Lujza tér környékén Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdődik a harmadik nagy felújítás a fővárosban, ezért a Blaha Lujza téri kereszteződésben a Nagykörutat egysávosra szűkítik, a Rákóczi úton pedig megszüntetik a buszsávot. A főváros közlése szerint a buszok haladását lámpaprogram fogja segíteni, de ez aligha oldja majd meg a közösségi közlekedés fennakadásait. Ezen a helyzeten vélhetően az sem segít majd, hogy a párhuzamos szűk utcákban, a Wesselényi és Dohány utcában ideiglenesen megszűnik a forgalomcsillapítás.

A képen, amely illusztráció, dugó a budapesti Blaha Lujza tér környékén
Fotó: Bach Máté

Mindez ráadásul a tervek szerint csaknem negyedévig tart, vagyis 10-12 hétig. Amennyiben a munkálatok elhúzódnak – ami a fővárosi beruházásoknál szinte mindennapos –, akkor tovább tarthatnak az áldatlan állapotok.

A kivitelező STR Mély- és Magasépítő (Strabag) július 7-én veszi át a munkaterületet a Blaha Lujza téren, maga a felújítás, illetve az azzal kapcsolatos forgalmi korlátozások július 12-én, hétfőn kezdődnek

– mondta el Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a felújításról tartott sajtótájékoztatón.

Budapest belvárosában a jelenleginél is nagyobb közlekedési nehézségekre kell számítani
Fotó: Kurucz Árpád

A Lánchíd és a pesti rakpart után ez lesz a harmadik nagy felújítás egy időben Budapest belvárosában; Balogh Samu a fővárosiak türelmét kérte. A 4-6-os villamos zavartalanul fog járni, a Nagykörút és a Rákóczi út közúti forgalmát azonban korlátozni kell, mivel az aluljáró födémét szigetelik – magyarázta a helyzetet a kabinetfőnök.

Azoknak is meglepetésben lesz részük, akik megfogadják Karácsony Gergely javaslatát és kiszállnak az autóból, hogy gyalog menjenek tovább.

A Blaha Lujza tér környékén ugyanis a gyalogosközlekedést is korlátozzák, a tömegközlekedési megállók egy részét és az aluljárót például csak korridorokon érhetik el a járókelők – jelentette be Bodor Ádám, a BKK Mobilitásfejlesztés igazgatója.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.