Újra elővették a fekete autós gyerekrabló mesét

Csavargását akarta fedezni a megerőszakolásáról szóló mesével a jogilag már büntethető fiatalkorú lány.

Végh Attila
Forrás: police.hu2020. 06. 30. 16:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már évek óta nem bukkant fel a titokzatos, fekete kisbuszos, gyerekrabló, szervkereskedő, erőszakoló banditák városi legendája. Június utolsó előtti napján azonban újra bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy fekete busz utasai elraboltak, megerőszakoltak egy lányt, akit aztán kidobtak a járműből.

Egy 16 éves érdi fiú súlyos bűncselekményről tett bejelentést a rendőrség segélyhívó vonalán június 29-én. Állítása szerint 15 éves barátnőjét aznap reggel Érden elrabolták, majd megerőszakolták. A rendőrök azonnal reagáltak a hírre, már csak azért is, mert aznap délelőtt egy érdi házaspár is bejelentést tett egy ilyen korú lány eltűnéséről, aki elindult otthonról, de nem érkezett meg a nyári gyakorlatként kijelölt munkahelyére. A fiatalkorút a rendőrök és ismerősei, barátai is keresték, de csak nyolc óra elteltével érkezett hír róla.

A lány azt állította, hogy aznap reggel otthonuktól nem messze, az érdi Alsó utcában megállt mellette egy fekete Audi. Kipattant belőle két ismeretlen férfi, valamit az arcához szorítottak. Összeesett, de arra még emlékezett, hogy berakták a kocsiba, majd egy raktárépületben tért magához. Rövid ideig volt eszméleténél, mert újra elaltatták valamilyen vegyszerrel, amit egy kendővel itattak fel. Hogy ne ellenkezzen, kést szorítottak a torkához, majd amikor megint kiment belőle minden erő, megerőszakolták. Órákkal később tért magához, ekkor újra be kellett ülnie a támadói autójába, akik egy utcasarkon kilökték a járműből, ott találkozott össze a barátjával, aki telefonált a rendőröknek.

A nyomozók a mentőkkel kórházba vitették a lányt, közben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság forrónyomos egysége igyekezett minél több információt beszerezni az emberrablókról. A lány által megnevezett utcák, közterületek térfigyelő kameráinak felvételeit több órára visszamenőleg ellenőrizték, tanúk után kutattak, kihallgatták a bejelentő barátot és a lányt is, akik ekkor már többször ellentmondásba keveredtek egymással és a korábban saját maguk által elmondottakkal is. A rendőrök ezt először még a sokkhatás számlájára írták, ám estére kiderült: egy szó sem igaz az egészből.

A két tini négy nappal a hazugságuk előtt ismerkedett meg, együtt akarták tölteni a napot, a csavargás fedezésére közösen ötlötték ki az emberrablós mesét. Hogy hitelesebb legyen a történet, a lány megszaggatta a ruháját, összekoszolta magát, haját is összekócolta, sőt még hámsérüléseket is okozott magának.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a két fiatal ellen hatóság félrevezetés vétségének megalapozott gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást. Amit tettek, az nem diákcsíny, többtucatnyi rendőr dolgozott azon, hogy előbb megkeressék az eltűnt lányt, majd később megpróbálják kideríteni, ki bánthatta.

A kitalált áldozat szerepéből egy bűncselekmény elkövetőjévé vált fiatalkorú és barátja a törvény szerint akár két év börtönbüntetésre is számíthat. Remélhetőleg a szégyen és az ügyészi megrovás elég lesz ahhoz, hogy többé ne találjanak ki ilyen mesét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.