Vasalódeszka-gate: lemondott a tankerületi vezető

A Magyar Nemzet információi szerint június 15-ével távozhat posztjáról a tankerületi vezető.

2020. 06. 13. 19:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk nem hivatalos, de megbízható forrásból úgy értesült, távozik az a tankerületi vezető, aki súlyos büntetést szabott ki Vezsenyi Lászlóra, a Makói József Attila Gimnázium tornatanárára. A pedagógus egy YouTube-videóban vasalódeszkán mutatta be a diákoknak az úszógyakorlatokat, majd ezután belekortyolt sörébe, mondván: fontos a hidratálás.

A viccnek szánt videót hamar felkapta az internet, ám Vezsenyi munkáltatóinak már kevésbé tetszett: a tanárt ideiglenesen eltiltották, azonban minden egyes napra el kellett készítenie a csoportjainak szánt gyakorlatsorokat, majd azokat el kellett küldenie a tankerületnek és az intézményvezetőnek – ám értelemszerűen azokat nem tudta felhasználni a munkájához. A Klebelsberg Központ nemrég közölte: amikor az ügy tudomásukra jutott, kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert nem értenek egyet az eljárással, ám a tankerületi igazgató ezt nem tette meg.

A Magyar Nemzet információi szerint június 15-ével távozhat posztjáról a tankerületi vezető. Az Emberi Erőforrások Minisztériumát kerestük kérdéseinkkel, de egyelőre hivatalosan nem erősítették meg értesülésünket.

A vasalódeszkás testnevelő tanár sokak szívét megdobogtatta, még aláírásgyűjtést is indítottak miatta a CitizenGo-n. – Sokunkat derített fel a karantén alatt Vezsenyi László humoros videója, amiben az azóta „vasalódeszkás testnevelő tanárként” emlegetett pedagógus a nappalijából egy vasalódeszkán tanítja úszni a diákjait – írta a szignógyűjtés elindítója, Schittl Eszter. – Sajnos azóta kiderült, hogy a videó közzététele után egy nappal Vezsenyi Lászlót eltiltották a tanítástól, elvették tőle a csoportjait, nem oktathatta őket tovább online. Elmondása szerint emellett a tanórák anyagait továbbra is el kellett küldenie munkahelye, a Makói József Attila Gimnázium igazgatójának és a helyi tankerületi vezetőnek – írta Schittl, aki azt kérte, hogy álljanak ki minél többen a tornatanár mellett. Szombat estig kevesebb mint 28 ezer aláírás gyűlt össze.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.