időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Aranyozott kipufogóval teheti még vadabbá Ferrariját

Forrás: Autó-Motor
2020.10.19. 17:50

A Novitec tuningcég kínál extraként valódi arannyal bevont sportkipufogót.

A legelső Ferrarik világát idézik meg a Monza SP1 és SP2 barchetták, a szélvédő nélküli nyitott autók, amelyek vezetési élményét a Novitec tuningcég még tovább tudja fokozni. Rozsdamentes acélból vagy az F-1-ben is használt Inconel ötvözetből készített kipufogóval és versenykatalizátorokkal könnyítik meg a V12-es szívómotor lélegzését, amelynek eredményeként a teljesítmény 844 lóerőre (8450/perc) emelkedik, a maximális forgatónyomaték 780 Nm (7100/perc).

A 0-100 km/óra gyorsulás mindössze 2,8 másodpercig tart, a csúcssebesség pedig bőven meghaladja a 300 km/órás tempót, de a gyorsabb gázreakció miatt normál vezetés közben is javul az élmény. A Novitec tuningcég az amerikai Vossen felnigyártóval közösen készíti kifejezetten ehhez az autóhoz a 21 és 22 col átmérőjű kovácsolt alufelniket, amik az aranyozott kipufogóval együtt feldobják az autó külsejét. A 35 mm-rel lesüllyesztett orr miatt még döbbenetesebb lesz az ék alak.

 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Bemutatta a LEVC a saját luxustaxiját milliárdosoknak

A Pekingi Autószalonon maga a Geely konszerhez tartozó LEVC is bemutatta a saját luxustaxiját, a Lorinser által végzett átépítésnél a rejtőzködés nem volt fontos szempont, ellentétben azzal az átalakítással, amelyet Nagy-Britanniában készítenek.

Egy szériaállapotú, plug-in hibrid hajtással szerelt LEVC TX-et vesznek alapul, panoráma üvegtetőt építenek be, az ajtókat és a műszerfalat kézzel készített fa betétekkel látják el, és természetesen mindent bőrrel kárpitoznak be.

A hátsó utasok is kapnak hozzáférést a légkondicionálóhoz, az ő igényeiket kiszolgáló fejegység TV-tunerrel is rendelkezik, de játékkonzolt is lehet rácsatlakoztatni. Két elektromosan állítható fotel kerül a hátsó sorba, a kettő közötti kényelmes könyöklőben pohártartó és hűtődoboz is helyet kap. A vezetőfülkét lenyitható válaszfal választja el, előre is elektromosan állítható ülések kerülnek, kérésre ajtóbehúzót is beépítenek.

A prototípusnál a figyelemfelkeltés miatt a karosszéria felső részét a Ferrari Grigio Silverstone fényezésével fújták le, a rejtőzködés miatt az ilyesmiről várhatóan lemondanak majd a megrendelők.

Tovább...