időjárás 4°C Karola, Károly 2022. January 28.
logo

Ide vezet a büntetőfékezés: több autó balesetezett az M1-M7 bevezetőn

Forrás: Autó-Motor
2022.01.12. 14:30
borítókép

Szombat délután büntetőfékezett egy kis furgon, melynek következtében három autó is balesetezett.

A felvételeken is látszik, mennyire balesetveszélyesek az ilyen esetek, ezért is kéri a közútkezelő az autósokat, hogy soha, semmilyen helyzetben ne cselekedjenek hasonló módon a többi közlekedővel szemben.

A Magyar Közút kamerafelvételei elérhetőek a társaság hivatalos Instragram oldalán:

A Magyar Közút felvételén jól látszik, hogy az M1-M7 bevezetőjénél a távolból érkezik egy szürke kisfurgon, ami először kivág egy jármű mögül, majd gyorsan bevág elé és állóra fékez, így a mögötte lévő autósoknak is meg kell állni, többeknek sikerül, de az egyik autós hiába fékez és próbál elmanőverezni, nem tudja elkerülni az ütközést és több autónak is nekicsapódik. 

A rendőrség és a mentők szakemberein kívül a Magyar Közút útellenőre is a helyszínre sietett, hogy terelést biztosítson a helyszínelés idejére.

A videón is jól látható, hogy mennyire balesetveszélyes és akár személyi sérüléssel járó esetek is történhetnek ilyen helyzetekből – olvasható az Autó-Motor cikkében. 

A Magyar Közút ezért határozottan kér valamennyi járművezetőt, hogy ne kövessék az ilyen autósok példáját, maguk és a többi közlekedő biztonsága érdekében.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A baleset (Fotó: Instagram)