Súlyos betegségek kockázata is csökkenthető helyes táplálkozással
Óriási előrelépés volt a rákkutatásban, amikor felismerték és azonosították a rákkeltő (karcinogén) anyagokat. Ezek jelenléte a szervezetben ugyanis torz sejtek kialakulásához vagy egyes szövetek mértéktelen szaporodásához, végső soron akár súlyos betegségek kialakulásához is vezethet.
A portál egy jó hírről is beszámol jelesül, hogy számos élelmiszer tartalmaz úgynevezett antioxidánsokat, amelyek ellensúlyozzák a karcinogén anyagok káros hatásait, illetve támogatják az immunrendszert. A problémát az okozza, hogy az élelmiszeripari feldolgozás során a táplálékokban jelentősen csökken a védő hatású antioxidánsok mennyisége. Van azonban néhány olyan – elsősorban nyers – étel- és italféleség, amiben bőségesen megtalálható, ilyen például a paradicsom, a különféle piros és vörös gyümölcsök, zöldségek (szőlő, áfonya, bogyósok, lila hagyma), a sütőtök, a fokhagyma, a szója, a zöld és a rooibos tea.
Tovább...