Szuperegészséges ételek, amikkel egyszerűbb a fogyókúránk

A közvélekedéssel ellentétben, egy diéta nem kell, hogy költséges legyen.

null

A közvélekedéssel ellentétben, egy diéta nem kell hogy költséges legyen, mint ahogy az sem, hogy csak nehezen beszerezhető ételekből álljon össze a heti étrendünk. A most következő felsorolásban kizárólag olyan szuperételeket mutatunk nektek, amelyek a mindennapi bevásárlásnál is a kezünkbe veszünk, és könnyed mozdulattal a kosarunkba dobjuk, miközben talán eszünkbe sem jut, hogy jolly jokerek lesznek a fogyókúránk során!

Leveles zöldek

A leveles zöldek, mint például a spenót, a madársaláta, a kínai kel, a cikória saláta vagy a rukkola számos, a szervezetnek nélkülözhetetlen vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, tehát mondhatjuk, hogy szuperegészségesek. Ezekből a zöldekből számos fontos tápanyag bevitele fedezhető, beltartalmi értékeiknek köszönhetően csökkentik a gyulladásokat, ami a súlygyarapodás és az elhízás kiváltó oka is lehet, kálium- és K-vitamin-tartalmuk védi a szív egészségét, antioxidáns hatású vitaminjaiknak pedig a daganatos betegségek megelőzésében is szerepük lehet.

Egészséges zsírok

Bizony, a fogyókúránk egyik ősellensége, a zsír is lehet egészséges, ha megfelelő fajtát és mennyiséget viszünk be a szervezetünkbe. Testünk nem működik nélkülük, a hasznos olajak pedig serkentik az anyagcserét, elmulasztják az éhséget, és segítenek a többi tápanyag feldolgozásában – tehát garantáltan segítik a fogyást. Az olívaolaj, a kókuszzsír, a repceolaj, tökmagolaj, hidegen sajtolt napraforgóolaj – és még hosszan sorolhatnánk a fantasztikus növényi olajakat, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen diétás étrendből sem!

Piros bogyósok

Áfonya, szeder, vörösáfonya, ribizli, málna – és társaik szintén magas vitamin-, és alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, emellett kedvezően befolyásolják a vérnyomást és a koleszterint, és csökkentik a szervezetben lévő gyulladásokat, amelyek elhízáshoz vezethetnek.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Súlyos betegségek kockázata is csökkenthető helyes táplálkozással

Óriási előrelépés volt a rákkutatásban, amikor felismerték és azonosították a rákkeltő (karcinogén) anyagokat. Ezek jelenléte a szervezetben ugyanis torz sejtek kialakulásához vagy egyes szövetek mértéktelen szaporodásához, végső soron akár súlyos betegségek kialakulásához is vezethet.

A portál egy jó hírről is beszámol jelesül, hogy számos élelmiszer tartalmaz úgynevezett antioxidánsokat, amelyek ellensúlyozzák a karcinogén anyagok káros hatásait, illetve támogatják az immunrendszert. A problémát az okozza, hogy az élelmiszeripari feldolgozás során a táplálékokban jelentősen csökken a védő hatású antioxidánsok mennyisége. Van azonban néhány olyan – elsősorban nyers – étel- és italféleség, amiben bőségesen megtalálható, ilyen például a paradicsom, a különféle piros és vörös gyümölcsök, zöldségek (szőlő, áfonya, bogyósok, lila hagyma), a sütőtök, a fokhagyma, a szója, a zöld és a rooibos tea.

Tovább...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.