Különleges ételek lencsével, amiket önnek is ki kell próbálnia

Receptválogatás, amelyből ön is kedvére szemezgethet a következő konyhai kihívásához.

null

Receptválogatás lencsével, amelyből ön is kedvére szemezgethet a következő konyhai kihívásához. Nem fogja megbánni!

Csicseriborsós-lencsesaláta füstölt kolbásszal

  • 15 dkg lencse
  • 30 dkg csicseriborsó
  • 1 fej lila hagyma
  • 2 ek fehérborecet
  • 1 csip cukor
  • 10 dkg szárazkolbász
  • 1 ek olaj
  • 3 ág szárzeller
  • 1 ág zellerlevél
  • 1 csok petrezselyem
  • 1 tk mustár
  • frissen őrölt bors
  • Elkészítés:

  • A lencsét és csicseriborsót leöblítjük, leszűrjük, és külön tálakban hideg vízbe áztatjuk, majd másnap külön-külön, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  • A meghámozott lila hagymát vékonyan felszeleteljük, majd rálocsolunk 1 ek ecetet, rászórunk egy csipet sót és cukrot, majd legalább 30 percig pihentetjük, hogy kissé megpuhuljon.
  • A kolbászt karikákra vágjuk, majd a felforrósított olajon ropogósra sütjük. A megsült kolbászt papírtörlőre szedjük, a zsiradékot félretesszük.
  • A megtisztított szárzellert apróra kockázzuk, a megmosott zellerlevelet és petrezselymet durvára aprítjuk. A maradék ecettel elkeverjük a mustárt, majd hozzácsurgatjuk a kolbász kisült zsírját. A lencsét és a csicseriborsót összeforgatjuk a zöldekkel, a lecsepegtetett lila hagymával és a mustáros öntettel. Az egészet sózzuk és borsozzuk, végül a tetejére szórjuk a ropogós kolbászdarabkákat.
  • Számtalan fogás készülhet az ízletes és egészséges lencséből
    Fotó: Pixabay

    Lencsés, cukkinis rakott burgonya

  • 10 dkg lencse
  • 1 db babérlevél
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 db cukkini
  • 3 szem nagyobb burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek paradicsompüré
  • bors
  • római kömény
  • koriander
  • Elkészítés

  • A lencsét a babérlevéllel és a köménnyel puhára főzzük, a burgonyát sós vízben a héjával együtt megfőzzük.
  • A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megfonnyasszuk, hozzáadjuk a felszeletelt cukkinit, az apró kockákra vágott paradicsomot és jól átpirítjuk.
  • Ízesítjük és ha megpuhultak a zöldségek, besűrítjük a paradicsompürével, majd a megfőtt és lecsepegtetett lencsét is hozzákeverjük.
  • A burgonyát megpucoljuk és karikára vágjuk, a felét, egy kivajazott sütőforma aljára szétterítjük, ráhalmozzuk ragu felét, majd betakarjuk a maradék burgonyaszeletekkel. A tetejére rárakjuk a megmaradt ragut és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt összesütjük. Fokhagymás tejföllel vagy joghurttal meglocsolva fogyasszuk.
  • Egy ízletes egytálétel lencséből

    Lencsével töltött gomba

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csésze kesudió
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 csésze barna rizs
  • 1 csésze lencse
  • 4 ek zsemlemorzsa
  • 0.5 csészealaplé
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • 6 db nagy gombafej
  • Elkészítés

  • Egy serpenyőben forrósítunk 1 ek olajat, és megfuttatjuk benne az apróra vágott hagymát, a felaprított kesudiót és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
  • Összekeverjük a hagymás keveréket, az előzöleg megpárolt barna rizst, a korábban puhára főzött lencsét, a zsemlemorzsát, az alaplevet és a zöldfűszereket.
  • A megtiszított gombafejeket megpároljuk a maradék olajon, majd tepsibe tesszük. Megtöltjük a keverékkel, és 180 fokon 30 percig sütjük.
  • Spéci különlegesség amit még a vegetáriánusok is fogyaszthatnak

    További recepteket IDE KATTINTVA érhet el.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.