Pénztárcabarát konyhai trükkök, amikkel pénzt spórolhatsz

Gyakran tapasztaljuk, hogy az élelmiszerre szánt költségkeretet sokkal könnyebb átlépni, mint betartani.

null

Tervezzünk, ez a legfontosabb, így spórolhatsz!

  • Érdemes átgondolni egy hétre, de akár egy hónapra előre, mit szeretnénk főzni, és a szükséges hozzávalókat felírni egy listára, ezzel pénzt spórolhatsz.
  • A nagybevásárlások alkalmával érkezzünk listával és teli gyomorral, hogy ne csábuljunk el minden, egyébként felesleges finomságnak.
  • A nagyobb kiszerelésű, vagy gyűjtőcsomagolású élelmiszerek sokszor olcsóbbak, ha egy adagra visszaszámoljuk az árukat.
  • Félkész és készételek helyett vásároljunk alapanyagokat, amelyeket változatosan, folyamatosan fel tudunk használni, így máris több fogásban gondolkodhatunk.
  • A szezonális zöldségek, gyümölcsök sokkal olcsóbbak, tanácsos ilyenkor az évszakhoz igazodva vásárolni belőlük.
  • Ne ragaszkodjunk egy helyhez, mindent ott vegyünk meg, ahol olcsóbb: a hipermarketbe, a kisboltba és a termelői piacra egyaránt érdemes járni.
  • Ne dőlünk be minden akciónak, lehet, hogy olcsóbb az adott termék, de ha nincs rá szükségünk, csak pénzkidobás.
  • Vizsgáljuk meg az ár-érték arányt! Az olcsóbb, rossz minőségű élelmiszerek gyakran nem olyan laktatóak, mint minőségibb társaik. Böngésszük át a húskészítmények összetevőit!
  • Tervezéssel és egy kis elszántsággal jóval visszavehetünk a kiadásokból
    Fotó: Flickr
  • Kicsivel több munka, sokkal több megtakarítás

    Dolgozz előre!

    Bár nagyon csábító az ételrendelés és az „elviteles” kávé reggelente a kedvenc kávézónkból, nem érdemes túlzásba esni. Bár könnyebb, gyorsabb és egyszerűbb így, ezt meg is fizetjük, tehát nem a legjobb spórolási taktika. Amikor csak tudunk, készítsünk másnapra szendvicset, ebédet.

    Helyes tárolás

    Egyes élelmiszerek azért romlanak hamar, mert nem megfelelően tároljuk őket. A zöldségek és gyümölcsök esetében érdemes utánanézni, melyiknek mi az ideális: van, ami a hűtőben romlik hamarabb, van ami a pulton.

    Rend a lelke mindennek

    A hűtő fagyasztóhoz közeli polca a leghidegebb, ide tegyük a nyers húst, a halat. A tojásokat középre rakjuk, így pont megfelelő lesz a hőmérséklete. A maradék helyen tároljuk a tejtermékeket, a megmaradt ételeket. Az ajtók a „legmelegebbek”, ezért ide azokat a dolgokat tegyük, amelyekben sok a tartósítószer.

    A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

    Ezek a tünetek a laktózérzékenység legbiztosabb jelei

    Míg az ételallergia nyilvánvaló, gyakran súlyos tüneteket okoz, addig az ételintoleranciát sokkal nehezebb kiszúrni. A laktózérzékenység az egyik leggyakoribb ételintolerancia, azt jelenti, hogy a szervezetünk nem termel elég laktáz nevű enzimet, amely lebontja a tejben található tejcukrot, vagyis laktózt. Ez általában nem veszélyes, de kellemetlen tüneteket okozhat. A Mindmegette portál megmutatja, mik ezek!

    Tovább...

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.