Isteni receptek, ha van otthon egy doboz mascarpone

Jó, ha tudjuk, hogy ez a semleges ízű, tejszínes friss sajt, sós ételekhez is gyönyörűen passzol.

null

Mascarponés-sonkás tészta csőben sütve

Hozzávalók

  • 30 dkg főtt-füstölt sonka
  • 25 dkg fodros nagykocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • 20 dkg Mascarpone
  • 1k poh tejföl
  • 1 db tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • ételízesítő
  • bors
  • Elkészítés

  • A főtt sonkát apró kockákra vágjuk, a tésztát bő, sós, vízben kifőzzük. A hagymákat apró kockára aprítjuk, olajat hevítünk, a vöröshagymát megdinszteljük benne, majd rádobjuk a sonkát és a fokhagymát. Tovább pároljuk, majd megsózzuk.
  • A tejfölt és a mascarponét jól kikeverjük és a sonkára öntjük. Jól összerotyogtatjuk, végezetül levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers tojást, és összekeverjük.
  • Egy hőálló tálat kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.
  • A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, beleöntjük a jénai tálba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, a sajt tetejét pedig kevés zsemlemorzsával. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Egy könnyű, egyszerű, és felettébb népszerű csemege, a közepén mascarpone krémmel
    Fotó: YouTube

    Sajtroló

    Hozzávalók

  • 50 dkg leveles tészta
  • 1.5 dl tej
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg Mascarpone
  • 15 dkg sajt
  • őrölt fehérbors
  • 7 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 ek liszt
  • Elkészítés

  • Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, majd 12 egyenlő csíkra vágjuk, és szorosan, úgy, hogy a tészta fedje egymást, rátekerjük a henger alakú sütőformákra, majd egymástól kicsit távolabb, ráhelyezzük egy sütőpapírral borított tepsire.
  • 180 fokra előmelegített forró sütőbe tesszük, majd pirosra sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hajuk, majd óvatosan leszedjük a formáról, és kihűtjük.
  • A tejet egy serpenyőbe öntjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Robotgéppel keverjük simára, majd szép lassan, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  • Amikor a massza már elég sűrű, levesszük a tűzről, és kihűtjük teljesen.
  • A kihűlt masszához hozzáadjuk a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel alaposan összekeverjük.
  • A sajtos masszát egy habzsákba kanalazzuk, majd betöltjük a teljesen kihűlt tésztarolókat. Ezután mindkét végét a maradék reszelt sajtba mártjuk.
  • További recepteket IDE KATTINTVA érheti el.

    Sajtszószos gomba baconnel vacsorára + videó

    Nem mondunk újat azzal, hogy a gomba már önmagában is egy szuper kaja. Ha gyors és finom ételre vágyik, akkor ez egy remek alapanyag, aki pedig sajttal és tejszínnel is felturbózza, akkor egy ellenállhatatlan finomságot kap: sajtszószos gomba baconnel. Szóval ne hagyja ki következő videós receptünket, amiben egy sajtszószos gombát készítünk el baconnel megszórva. Kevés jobb vacsora létezik ennél, amit ilyen könnyedén összedobhatunk – írja a mindmegette.hu cikke.

    A hozzávalók pontos listáját ide kattintva találja.

  • A bacont megpirítjuk egy nagyobb serpenyőben (wokban pl.). Ha ezzel megvagyunk, kivesszük és félretesszük.
  • A visszamaradt zsiradékon megsütjük a gombákat. Ha levet ereszt, hagyjuk elfőni, majd később ráöntjük a bort is. Sózzuk, borsozzuk.
  • Hozzáadjuk a kakukkfűvet, az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük a tejszínnel és beleforgatjuk a mascarponét a sajtokkal együtt. 2-3 percig hagyjuk rotyogni, aztán visszatesszük a bacont a sajtszószos gomba tetejére, végül pedig friss kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
  • Tovább

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.