Kimerültség, idegesség, álmatlanság? Jó hír, hogy mindegyik problémára létezik hatásos gyógynövény – írja a Mindmegette.hu.
Kimerültség, idegesség, álmatlanság? Jó hír, hogy mindegyik problémára létezik hatásos gyógynövény – írja a Mindmegette.hu.
Gyömbér-narancs tea: fokozza a vitalitást
Gyakran vacog, az ujjai pedig hidegek? A gyömbérben található anyagok átmelegítik a testét, a narancs pedig az anyagcserét optimalizálja.
Adagolás: Forrázzon le 1 csésze meleg vízzel 1/2 teáskanál reszelt gyömbért, majd szűrje le. A narancsteához forrázzon le 4 evőkanál fekete teát és 1 db jól megmosott narancs héját 1 liter vízzel. Hagyja állni 5 percig, majd szűrje le, és adjon hozzá 4 evőkanál narancslevet. Végül keverje össze a kétféle teát. Naponta 1-2 csészével igyon meg belőle.
Citromfűtea: hangulatjavító
Ha állandóan feszült, ingerült és kimerült, igyon rendszeresen citromfűteát. A növény kedvező hatással van a hormonháztartásra, kiegyensúlyozza a pajzsmirigyműködést. (Pajzsmirigy-elégtelenség esetén nem javasolt a fogyasztása!)
Adagolás: 2 teáskanál citromfűből készítsen teát 2,5 dl forró vízzel.
Rooibos tea: megfiatalít
A Dél-Afrikából származó tea kiváló frissítő és szomjoltó. Emellett igazi szépségelixír is, hiszen a benne lévő C-vitamin és ásványi anyagok (réz, vas, kalcium és magnézium) csillogó hajat és erős körmöket varázsolnak.
Adagolás: Mivel nincs benne koffein, így bármikor fogyasztható.
Rozmaringtea: hat a vérkeringésre
A XIX. századi német természetgyógyász, Kneipp, vérkeringés-fokozó tulajdonságai miatt a kedvenc gyógynövényei közé sorolta. Ennek köszönhetően egyébként még a hajnövekedésre is hatással van.
Adagolás: Forrázzon le 1 teáskanálnyi rozmaringot 1 csésze vízzel.
Hársfatea: a jó alvásért
Meghűléses betegségek esetén remek izzasztószer, köhögéscsillapításra is kiválóan alkalmas. Köptető, nyákoldó hatású.
Adagolás: Forrázzon le 2 dl forró vízzel 2 teáskanál szárított hársfavirágot. 10 perc elteltével szűrje le.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Hétköznapi zöldségekből is lehet mennyei ételt kreálni
A marokkói ételek legvonzóbb tulajdonsága az, hogy az ottani konyha mer bánni a fűszerekkel. Ha marokkóit főzünk, el kell felejteni az olyan mértékegységeket, mint „késhegynyi”, vagy „csipetnyi”. Ezeket a „púpozott teáskanál”, de esetenként akár az „evőkanál” váltja fel, és az egészben az a legszebb, hogy a töménytelen mennyiségű fűszer, bár rengeteg ízt és színt ad egy-egy fogásnak, mégsem tűnik túlzásnak!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.