Álomdesszert egyszerűen: citromos kevert süti + videó

Aki szereti a citromos édességeket, annak ezt a kevert sütit mindenképp érdemes kipróbálnia.

null

A citromos kevert süteménynek már a tésztája is isteni, de pontot az i-re a citromos-porcukros máz teszi fel, amivel a kihűlt tésztát bekenjük. Porcukorral megszórva tálaljuk – írja a mindmegette.hu cikke.

A hozzávalók listája ide kattintva érhető el.

ELKÉSZÍTÉS

  • A margarint a cukorral és a tojássárgájával jó alaposan kikeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával, majd több részletben a tojásos masszához adjuk. Ezt is jól összekeverjük, végül hozzádolgozzuk a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét, ami által egy laza tésztát kapunk.
  • A tésztát egyenletesen elosztjuk egy nagyobb őzgerincformában, majd 170 fokon (közepes hőmérsékleten) kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Mivel a sütési idő sütéstől függően változhat úgy fél óra elteltével végeztzünk tűpróbát. Ha szükséges, süssük tovább, vagy emeljünk egy keveset a hőfokon.
  • Amikor megsült, kiborítjuk a sütőformából és hűlni hagyjuk.
  • A citrom levét kicsavarjuk és 15 dkg porcukorral összekeverjük. Ezt kenőecset segítségével – vagy egy kisebb, csőrös edényből locsolva – több részletben a teljesen kihűlt tésztára kenjük.
  • Nézze meg a citromos kevert süti elkészítéséről az alábbi videót!

    Korábbi cikkünkben egy hasznos tanáccsal szolgáltunk. Ne dobjunk ki semmit! – Így hasznosítható újra a maradék. Használjuk nagymamáink és nagypapáink örökségét, és tanuljunk meg spórolni – így a környezetért is tettünk valamit!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.