Heti top tíz legnépszerűbb, legkeresettebb recept

Többek közt a tökfőzelék és a paradicsomleves volt a legkeresettebb a Mindmegette olvasóinak körében.

null

Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat azt a heti top tíz receptet, amiket a legtöbben kerestek az olvasók, like-oltak, vagy osztottak meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Ha valamelyiket kihagyta, de most elkészítené, akkor itt a kitűnő alkalom rá. Mellényúlni nem lehet – írja a Mindmegette.hu.

Fotó: Pexels

A hozzávalók listáját az ételek nevére kattintva találja.

TÖKFŐZELÉK CSIRKEMELL PÖRKÖLTTEL

  • A tökfőzelék elkészítéséhez a megpucolt és felaprított hagymát a felforrósított zsíron megdinszteljük. Ha már üveges, hozzáadjuk a lisztet, gyorsan elkeverjük, nehogy megégjen.
  • Beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a tököt és az apróra vágott kaprot. Kevés vizet öntünk rá, sóval ízesítjük és addig főzzük, amíg a tök megpuhul. Ha nem találjuk elég sűrűnek, akkor sűríthetünk rajta még rántással, vagy habarással.
  • A csirkemell pörkölthöz a hagymát apróra vágjuk és a felforrósított zsíron megdinszteljük. Hozzáadjuk a szeletekre vágott paprikát és a félbevágott paradicsomot, majd együtt pároljuk néhány percig. Végül beletesszük az apró kockára vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük. A tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával és visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 1-1,5 dl vízzel és puhára főzzük. A tökfőzelékkel együtt kínáljuk.
  • SONKÁS PALACSINTA SÜTŐBEN SÜTVE

  • A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük, és 30 percig pihentetjük. A palacsintákat olajjal kikent serpenyőben a szokásos módon kisütjük.
  • Mindegyiket megtöltjük zúzott fokhagymával elkevert tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. A palacsinták oldalát behajtjuk, feltekerjük, és vajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk.
  • A tekercsek tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és jócskán megszórjuk sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.
  • MOZZARELLÁS RAKOTT KARFIOL

  • A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, és forrásban levő, sós vízben 3-4 perc alatt előfőzzük.
  • A tojást habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a joghurtot, a füstölt sajtot és a zsemlemorzsát. Megsózzuk, és elkeverjük.
  • A sütőformát kiolajazzuk, és megszórjuk a zsemlemorzsával. Leszűrjük a karfiolt, és kb. 2 ek főzőlevet és pár csepp citromlevet keverünk a tejfölös masszába.
  • A karfiolrózsákat a tepsibe (vagy jénaiba) tesszük, és ráöntjük a masszát. A tetejére tesszük a mini mozzarellákat és a felszeletelt paradicsomot. 180 fokra előmelegített a sütőbe toljuk, és kb. 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük, majd a végén 5 percig a légkeveréses fokozaton.
  • CSIRKECOMBOK PÉKNÉ MÓDRA

  • A burgonyát meghámozzuk és előfőzzük sós vízben. A csirkét besózzuk, megborsozzuk és betekerjük baconbe. A burgonyát cikkekre vágjuk és kiolajozott tepsibe tesszük.
  • A csirkecombokat ráfektetjük a burgonyára. A hagymát és az almát is cikkekre vágjuk és a csirkecombok köré szórjuk. Megszórjuk friss rozmaringgal és ráöntünk 1 dl vizet.
  • Letakarjuk alufóliával, kis lyukakat szúrunk rá és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Végül eltávolítjuk a fóliát és pirosra sütjük.
  • BACONBE TEKERT MUSTÁROS CSIRKEMELLCSÍKOK

  • A csirkemelleket megmossuk, kétujjnyi vastag csíkokra vágjuk, lecsepegtetjük róla a vizet, majd sóval és borssal fűszerezzük.
  • Egy tálba tesszük a tejfölt, elkeverjük a mustárral és az olívaolajjal, majd beleszórjuk az apróra vágott zöldfűszereket. Hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat és a bort, alaposan összekeverjük, és 2-3 órára betesszük a hűtőbe.
  • A hűtőből kivéve, sütés előtt a csirkemellcsíkokat körbetekerjük a szalonnacsíkokkal. Egy teflon serpenyőben egy kevés zsiradékon körbesütjük őket, majd amikor megpirultak, folyadék hozzáadása nélkül 180 fokos sütőbe tesszük 15 percre. Krumplipürével és salátával kínáljuk.
  • DARAFELFÚJT EGYSZERŰEN

  • A tojásokat szétválasztjuk. A lábast vízzel kiöblítjük, így nem ég majd oda a dara. A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, a cukor felét és a vaníliás cukrot. Kevergetve sűrűre felfőzzük.
  • A tűzről lehúzva hozzákeverjük a vajat, a pudingport, a tojások sárgáját és a citrom reszelt héját. A fehérjékből egy csipet sóval és maradék cukorral kemény habot verünk, és hozzákeverjük az előbbiekhez.
  • A tepsit vajjal kikenjük, morzsával megszórjuk, majd beleöntjük a masszát, és elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. Lekvárral kínáljuk.
  • A heti top tíz teljes listája elérhető a Mindmegette oldalán.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.