Máglyarakás, ahogy még sosem próbálta: extra krémesen!

A máglyarakás, mint a kenyérpudingok általában, maradék, kissé megszáradt kalácsból a legfinomabb.

null

A máglyarakás, mint a kenyérpudingok általában, maradék, kissé megszáradt kalácsból a legfinomabb. Bár a kenyérpudingok vitathatatlanul arra lettek kitalálva, hogy felhasználjuk bennük a maradék pékárut, jelen esetben a maradék kalács inkább „a gomb a kabáthoz”, hiszen annyi minden kerül még bele, hogy hazudnánk, ha azt állítanánk, ez a legolcsóbb étel a világon! A végeredmény azonban annyira csodás és gazdag, hogy elég egy levest kínálni elé, a főétellel nem is érdemes bajlódnunk.

Máglyarakást készíthetünk friss kalácsból is. Ebben az esetben vágjuk szeletekre, és hagyjuk fedetlenül szikkadni egy éjszakán át. Ha nincs egy egész éjszakánk, akkor sem kell pánikolni! Tegyük a szeleteket 70 fokos sütőbe, és felhasználás előtt szárítsuk őket félkeményre.

Máglyarakást készíthetünk friss kalácsból is
Fotó: Pinterest

Ennek a változatnak a mascarpone ad extra kémességet, így bátran számíts még a nagymama máglyarakásánál is finomabb végeredményre! Ez az édesség, mint az összes otthon készülő sütemény, házi lekvárral működik a legjobban. Boltiból nem lesz „olyan”, szóval ha van rá módunk, tegyük bele azt, amit nyáron eltettünk, vagy szerezzünk valamelyik baráttól, rokontól egy üveggel némi sütemény fejében.

A receptért kattintson IDE!

Öt tévhit a gluténmentes étkezésről, amit jó, ha tud

Nincs nehezebb, mint egy gluténérzékeny rokont megvendégelni, pláne karácsonykor, hiszen mit ér az ünnep bejgli és süti nélkül. A jó hír, hogy a gluténmentes vendégvárás egyszerűbb, mint gondolnánk, viszont van pár tévhit, amit ideje lerombolni, mielőtt nekilátunk a vacsorának.

Mivel a gluténérzékenység egyre több családban jelent problémát az ünnepi asztaloknál, az Ed.Haas összegyűjtötte a leggyakoribb tévhiteket a gluténmentes étkezésről és a legjobb ünnepi megoldásokat, melyeknek köszönhetően kompromisszumok nélkül süthetünk-főzhetünk gluténmentesen.

Gluténérzékenyek Titkos Társasága

Ha nem éled, nem tudhatod! – Mintha a gluténérzékenyek egy titkos szekta tagjai lennének, és a nem beavatottak nem tudhatják, hogy kell egy mentes ételnek nekifogni; sőt az erről való tudás vetekszik az emelt szintű atomfizikával. Ez szerencsére nem így van, hiszen rengeteg hétköznapi étel önmagában gluténmentes. Sőt a hagyományos karácsonyi menüben szereplő fogások egy része is ilyen. A halászlé, a töltött káposzta, bármilyen sült hús vagy hal és a köretek nagy része, például a rizs és a krumpli sem tartalmaz glutént, tehát az egész család fogyaszthatja. A keresztszennyeződésre ettől függetlenül figyelni kell persze.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.