Így melegítsük a hideg pizzát, hogy újra friss legyen!

Jó hasznát vesszük majd egy-egy kipróbált, jól bevált trükknek, mint most, hogy hogyan frissítsük a hideg pizzát.

null

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy olvasónk által kipróbált, jól bevált trükknek, mint most, hogy hogyan frissítsük a hideg pizzát – olvasható a mindmegette.hu-n.

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a hideg pizza eléggé kiábrándító étel. Persze, van az az élethelyzet, amikor ráfanyalodik az ember, szerencsére azonban egy egyszerű praktika segítségével közel olyan állagúra tudjuk melegíteni, mintha friss lenne.

Nem csak kemencében süthetünk pizzát
Fotó: MTI/Beliczay László

A megmikrózott vagy sütőben újra melegített pizza kiszárad, ezt is mind tudjuk, de itt jön a csel:

Ha pizzát akarunk mikróban melegíteni, vegyük vissza a felére a mikró teljesítményét, és egy kis pohárka vizet tegyünk be az étel mellé. Így nem fog kiszikkadni, és olyan lesz, mintha friss lenne.

 

PIZZATÉSZTA – ALAPRECEPT (6 DB PIZZÁHOZ)

5,5 dl víz

1 mk cukor

5 dkg élesztő

1 kg liszt

2 ek olaj

2 ek tejföl

1 ek só

5 dl vizet felmelegítünk, és amikor langyos, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés liszttel megszórjuk, és felfuttatjuk. Ezután jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Miután megkelt a tészta, 6 cipóra osztjuk, majd ezeket egyenként kör alakúra nyújtjuk.

A tepist kibéleljük sütőpapírral, rátesszük az egyik tésztát , megkenjük pizzaszósszal, megszórjuk az ízlés szerinti feltétekkel, majd 200-250°C-ra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

Az eredeti cikket és még több ínycsiklandó pizzareceptet IDE KATTINTVA talál.

Túró kerül a pizza tésztájába, így ebből bárki nyugodtan ehet

A Diéta és Fitnesz magazin online felületén közli a zseniális túrópizza receptúráját, amelybe még zabpehely is kerül. Ebből tényleg bárki nyugodtan fogyaszthat. Végre egy szuper ötlet a hizlaló pizzatészta helyettesítésére! Túró kerül az alapba és zabpehely, az eredmény pedig verheteten. Ebből tényleg nyugodtan ehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.