Néhány fantasztikus tipp főtt tojás készítéséhez

Próbálja ki és gyakorolja be már most, hogy húsvétra rutint szerezzen!

null

Főtt tojás a sütőből

Nem elírás! Készítsen elő egy 12 darabos muffintepsit, és minden mélyedésbe helyezzen egy tojást. (Nem szükséges kiszúrni a héjukat.) Kapcsolja be a sütőt 160-165 fokra, és süsse a tojásokat a sütő középső részében 30 percig. Ezután hűtse le mindet egy tál jeges vízben 10 perc alatt. Ennek köszönhetően a sárgájuk körül nem képződik szürkés vagy zöldes réteg, továbbá a héjukat is gyerekjáték lefejteni.

Remek megoldás, ha egyszerre akar sok kemény tojást főzni húsvétra vagy egy nagy adag rakott krumplihoz.

Ha nincs muffintepsije, akkor egyszerűen tegye a tojásokat a sütő rácsára, és toljon alájuk egy sütőpapírral vagy alufóliával letakart közönséges tepsit a biztonság kedvéért.

Buggyantott tojás muffintepsiben

Tapadásmentes muffintepsi mélyedéseibe öntsön egy kevés vizet, majd minden formába üssön egy tojást. Süsse a 160-170 fokos sütőben 8-10 percig, majd emelje ki a félkemény tojásokat kanállal!

Ezzel a megoldással könnyedén, ecet nélkül készíthet sok tojást jó étvágyú családnak reggelire vagy feltétnek főzelékre, szendvicsre.

Próbálja ki és gyakorolja be már most, hogy húsvétra rutint szerezzen!
Fotó: Pixabay

Varázsolj sárga főtt tojást!

Tegyen egy tojást ruhaujjba vagy régi harisnyába, majd mind a két oldalán kötözze össze az anyagot, hogy a tojás ne tudjon csúszkálni. Ezután pörgesse meg néhány alkalommal, mintha ugróköteleznél. Ezáltal a tojás fehérje és sárgája a héjon belül teljesen összekeveredik. Végül főzze meg a tojást hagyományosan vízben vagy a fent leírtak szerint. Ha meghámozza, a belseje egységesen sárga lesz, nem különül el a fehérje. Kiválóan használhatja szendvicsek, saláták, hidegtálak dekorálására.

Kicsit fáradságos módszer, de a végeredmény mindenkit elkápráztat.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Teák, amik méregtelenítenek és fokozzák a zsírégetést

Ha úgy érzi, picit szorítják az ősszel eltett tavaszi és nyári ruhái, akkor pont ezekre a teákra van szüksége! Méregtelenítenek, fokozzák a zsírégetést, enyhítik az édesség iránti vágyat – írja a Mindmegette.hu.

Zöld tea ginzenggel

Hatása: A zöld tea bioaktív anyaga azt az enzimet blokkolja a szervezetben, amelyik a táplálékban lévő fölösleges zsiradék raktározásáért felelős. Ehhez csatlakozik a farkaséhséget csillapító ginzeng.

Elkészítése: Öntsön le 1,5 tk teafüvet 1 l forró, de nem forrásban lévő vízzel, és 3 perc múlva szűrje le. Végül mindegyik csészébe keverjen annyi ginzengkivonatot, amennyit a csomagoláson ajánlanak!

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.