Grillezett retek joghurtos mártogatóssal

Nem mindennapi ötlet, mégis villámgyors és egészséges köret vagy vacsora lehet belőle.

null

Ezt a recept új dimenzióba emeli a retket, de ugyan ezzel a módszerrel elkészíthető az édesburgonya, karfiol, brokkoli vagy a gyökérzöldség is! A grillezett retek mellé a mártogatóst csinálhatjuk sima joghurtból is, kevés olíva olaj hozzáadásával, és ha nincs otthon snidling, használhatunk más zöldfűszert, fokhagymát, reszelt citromhéjat vagy szárított fűszereket – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

HOZZÁVALÓK (4 FŐ RÉSZÉRE NASINAK, VACSIRA, KÖRETNEK):

  • 3 csomag hónapos retek
  • 2-3 ek extraszűz olíva olaj
  • 400 ml görög joghurt
  • 1 kis csomó snidling
  • ELKÉSZÍTÉSE:

  • Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  • Mosd alaposan meg a retket. Vágd le a gyökerét és a zöld részét. Vágd félbe vagy negyedeld.
  • Locsolgasd kevés olajjal, annyival, mintha salátát csinálnál, és sózd is meg.
  • Terítsd a zöldséget sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Süsd kb. 20-30 percig, míg a fehér része meg nem barnul. 10 percenként óvatosan keverd át. Ha már mindegyik retek szépen megpuhult és megpirult, szedd ki a sütőből.
  • Közben vágj egy kis csomó snidlinget nagyon apróra. Keverd a görög joghurthoz. Adj hozzá 1 ek extraszűz olíva olajat és sózd ízlés szerint.
  • Kínáld a joghurtmártást a még meleg retek mellé.
  • Az eredeti cikk a grillezett retek elkészítéséről elérhető a Mindmegette oldalán.

    Korábbi cikkünkben összeszedtünk minden, amit a rozslisztekről tudnia kell. Szabi a pék segít, hogy mit jelentenek a csomagoláson a számozások, és hogy melyik liszt mire való.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.