Gyógyító hagymák – melyik miért egészséges?

Mindegyik fajtának jelentős a kénes fokhagymaolaj-tartalma, az egyes típusok ízét éppen ennek az anyagnak a mennyisége határozza meg.

null

Fokhagyma

A jellegzetesen erős illatú, csípős ízű hagymaféle gerezdjeiben nem csak A-, B1-, B2-, B3- és C-vitamin van, az ásványianyag-tartalma is számottevő. Gyógyhatása vitathatatlan: érelmeszesedés ellen, vérnyomáscsökkentőként, bélfertőtlenítésre és az emésztés serkentése érdekében fogyasztják.

Vöröshagyma

Ennek a legcsípősebb az íze, ami a benne lévő éterikus olajoknak köszönhető. Az A-, B1-, B2- és C-vitamin mellett nátriumot, káliumot, kalciumot, foszfort és vasat is tartalmaz. Antibakteriális, epe- és vizelethajtó, gyulladásgátló, szíverősítő és vérnyomáscsökkentő hatású.

A fokhagyma – akár nyersen fogyasztva – kiváló baktériumölő gyógyszer lehet betegség idején
Fotó: unsplash

Medvehagyma

A gyöngyvirágéhoz hasonló, lédús levele nagyszerű C-vitamin-forrás. Íze és kedvező élettani hatása a fokhagymáéra emlékeztet. Nyersen, finomra aprítva tanácsos fogyasztani.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.