Kenyérpiritóban is készíthető steak, állítja a fiatal séf

Az étteremtulajdonos profi szakács szerint ugyanolyan jó a hús íze, mintha azt hagyományos módon sütné.

null

A fiatal séf mindent úgy csinált, mint ahogyan az a nagy könyvben meg van írva, persze csak miután beszerzett egy olcsó, alsó kategóriás kenyérpirítót. A húst felszeletelte, a szokásos módon fűszerezte, majd a pirítóba dobta, és rövid idő alatt közepesre sütötte a steakeket. Mielőtt bárki szkeptikus lenne a siker valódiságában, Craig fotókat is készített a folyamatról, és meg is osztotta azokat a tulajdonában lévő étterem Facebook oldalán.

https://www.facebook.com/GeorgePubAndGrill/photos/a.337455089693867/3360489240723755/?type=3

A pontos időzítést, vagy a kenyérpirító erősségének beállítását nem osztotta meg, ám többen is azt azt állítják, hogy négyszer pirítottak rá a steakre a legmagasabb fokozaton, aminek eredménye egy közepesen átsült hús lett.

Azonban több szakértő is óva int ettől az elkészítési formából, hiszen nem veszélytelen. A kenyérpirító aljára lecsöpögő zsír könnyen meggyulladhat, ami akár balesetet, vagy komolyabb anyagi kárt is okozhat. A tapasztalt séf egyébként elmondta, hogy ő is az interneten találkozott ezzel a megoldással, ám addig nem hitt benne, amíg ki nem próbálta.

Ha úgy döntenének, hogy önök is kipróbálják, legyenek nagyon elővigyázatosak, és persze ne a család kedvenc kenyérpirítójában teszteljék ezt a rendhagyó steak sütési módszert. Arra is érdemes felkészülni, hogy az első néhány próbálkozás nem kizárt, hogy kudarcba fog fulladni.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.