Illatos és szaftos! Szűzérmék gorgonzolás mártásban

Nem csak különleges alkalmakra ajánljuk ezt a mennyei ínyencséget. Jó választás ebédre és vacsorára is.

null

A szűzérmék gorgonzolás mártásban azért jó választás ebédre, vagy akár vacsorára is, mert könnyen elkészíthető, de mégis különleges fogás, ráadásul a kezdők is bátran nekiláthatnak. A sertés szűzpecsenye egyébként az egyik legfinomabb húsfajta. Óriási előnye, hogy az árát tekintve középkategóriásnak mondható, így ha egy különleges vacsorát kell összedobnod, nem kell vagyonokat hagynod a hentesnél – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

A szűzpecsenye még ma is az egyik legkedveltebb húsok egyike, ezért vétek lenne csak hétvégére tartogatni. Egy igazi ínyenc fogásnak való. Ha szeretnéd feldobni a hétköznapi étkezéseket, nyugodtan nyúlj ehhez az alapanyaghoz, és készíts egy olyan szuper kaját belőle, mint ezek a szűzérmék gorgonzolás mártásban.

HOZZÁVALÓK

  • 80 dkg szűzpecsenye
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 60 ml száraz fehérbor
  • 180 ml cukrozatlan habtejszín
  • 14 dkg gorgonzola sajt
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • ELKÉSZÍTÉS

  • A húst megtisztítjuk, és kb. 5 cm vastag érmékre vágjuk. A tenyerünkkel kissé kilapítjuk őket, majd sózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olívaolajjal, majd beletesszük az érméket, és oldalanként 2-3 percig sütjük. Ha ezzel végeztünk, kivesszük mindet, és félretesszük.
  • Közben a hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, aztán megfonnyasszuk a hússütés után visszamaradt zsiradékon. Megsózzuk, aztán felöntjük a fehérborral és a tejszínnel. Felforraljuk, és a mártásba keverjük a felkockázott sajtot is. Közepes hőmérsékleten 3 percig főzzük. A mártásba tesszük az elősütött húst, és készre pároljuk további 2-4 perc alatt. Sózzuk és borsozzuk, majd a finomra aprított petrezselyemmel tálaljuk. Kukoricás rizs illik hozzá.
  • A szűzérmék gorgonzolás mártásban elkészítéséhez nézze meg a videót is!

    Különleges főétel után különleges desszert való. Korábbi cikkünkben a kívül ropogós, belül puha édességet mutattuk be: tejszínhabbal, karamellel és friss gyümölcsökkel dekorálva. Íme, így készül a tökéletes Pavlova torta + videó.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.