Milyen ételeket részesítsünk előnyben, ha ekcémánk van?

Az étkezési szokásaink mindenre hatással vannak, így a bőrünk egészségére is kihathatnak.

null

Az ekcéma olyan gyulladásos bőrbetegség, amely bőrirritációt, hólyagokat és viszkető kiütéseket okozhat. A cél tehát, hogy csökkentsük a gyulladást, ehhez pedig az étkezésünk is nagyban hozzájárul.

ÉTELEK, AMIK CSÖKKENTIK A GYULLADÁSOKAT

  • Hal
  • A lazac, a makréla és a szardínia kiváló forrásai az ómega–3 zsírsavaknak, amelyek remekül csökkentik a test gyulladásait.

  • Magas quercetintartalmú gyümölcsök és zöldségek
  • A quercetinről kimutatták, hogy gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Hogy mi tartalmaz sok quercetint? A citrusfélék gyümölcsei, az alma, a hagyma, a tea és a petrezselyem. Valamint a szőlő, a fekete cseresznye és a sötét bogyós gyümölcsök, mint például a szeder és az áfonya. Van tehát miből válogatni!

    Az áfonya is szuper gyulladáscsökkentő hatással bír
    Fotó: Unsplash

  • Probiotikumokban gazdag ételek
  • A probiotikumok azok a jótékony hatású baktériumtípusok, amelyekről kimutatták, hogy segítik a bélflóra egyensúlyban tartását és a megfelelő emésztést, ezzel együtt pedig a gyulladásokat is csökkentik. A probiotikumokban gazdag ételek közé tartozik például a savanyú káposzta.

    A teljes cikk, benne azon ételekkel, melyeket tanácsos elkerülni, ha ekcémánk van, ITT olvasható el.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.