Így lesz csak igazán finom a töltött paprika és káposzta

Széll Tamás elárulja a titkot – így még finomabbá varázsolhatjuk kedvenc ételeinket.

null

„Ha a nagyanyám ismerte volna, akkor biztosan ezt használta volna a töltött paprika elkészítéséhez” – mondta viccelődve Széll Tamás a Petőfi rádióban, amikor arról kérdezték: szabad-e rakott káposztához vagy töltött paprikához rizottórizst használni – olvasható a Mindmegette.hu cikkében.

„Nem, hogy szabad, nagyon jó ötletnek tartom! A rizottó rizs ugyanis nagy szemű, kissé édeskés gabonaféle, aminek extrém magas a keményítőtartalma, így nem tud szétázni, szétfőni, inkább megduzzad, és egy sokkal gazdagabb ízélményt kapunk, mint, ha hagyományos, hosszú szemű rizzsel készítenénk el ezeket az ételeket.”

Fotó: Pixabay

Emellett még egy extra trükköt is ajánlott Széll, hogyan fokozhatjuk a fokozhatatlant: ha előfőzzük a rizst úgy, mint ha rizottót készítenénk, vagyis finomra vágott salottahagymán, pici vízzel, és egy kis fehérborral elkezdjük párolni a rizst, és úgy adjuk a készítendő ételhez, olyan finom és zamatos lesz a végeredmény, akár töltött paprika, akár töltött káposzta a téma, vagy bármilyen rizses rakott fogásról is van szó, hogy még nagymamánk is megnyalná, mind a tíz ujját utána!

Korábbi cikkünkben egy jó magyar ételről írtunk: A slambuc olyan étel, amit az ország nagy részén készítenek, de mindenhol máshogy hívják. A legjobb bográcsos: így készül a tökéletes slambuc.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.