A Mindmegette.hu új sorozatában celebek ragadnak fakanalat, hogy bebizonyítsák: a konyhában is megállják a helyüket. Ebben a részben, Szekeres Adrien énekesnő egy tárkonyos csirkeragulevest készít, amibe ő borsót ugyan nem, viszont annál több gombát tesz!
A Celebek házias konyhája nevű sorozatban 15 héten keresztül a hírességeké lesz a főszerep, akik házias, magyaros ételeket főznek. Tartson velünk a nyáron, és nézze meg, milyen fogást készített Berki Krisztián, Laky Zsuzsi, vagy Kiszel Tünde!
AKI MA FŐZ: SZEKERES ADRIEN
A sorozat eheti részében Szekeres Adrien alkotott a Mindmegette konyhájában, mégpedig a tárkonyos csireragulevesét főzte meg, ami otthon gyakorta kerül az asztalra, mert az egész család imádja! Adri nem tett a levesbe borsót, viszont a gomba mennyiségét szemrebbenés nélkül megduplázta. Megmutatjuk a pontos receptet is!
Tárkonyos csirkeraguleves, ahogy Szekeres Adrienn készíti
Hozzávalók:
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemell
- 1 db fehérrépa
- 3 db sárgarépa
- 20 dkg gomba
- só
- bors
- 1 l alaplé
- tárkony
- 2 dl tejszín
- 1 db citrom
- 1 l húsleveskocka
Elkészítés:
- A tárkonyos csirkeragu leveshez a megtisztított és felkockázott hagymát egy lábasban az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
- Ezt követően belekeverjük a megtisztított, felkarikázott fehérrépát és sárgarépát, illetve a megtisztított, felszeletelt gombát, majd sóval, borssal és tárkonnyal fűszerezzük.
- Felöntjük az alaplével, végül pedig hozzáadjuk a citrom levét is.
- Lefedett lábasban kb. 30 percig főzzük, majd ha megpuhultak a zöldségek és a hús is, hozzáadjuk a tejszínt.
- Összeforaljuk a levest még egyszer, és ízlés szerint citromkarikával tálaljuk.