Almás pite, amiben a speciális adalék a vaníliapuding

A rácsokat akár még variálhatjuk is, különböző dekorációkat formázva a süteményre.

null

Elkészítés:

  1. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a cukrot és összedolgozzuk gyors mozdulatokkal. 20 percre berakjuk a hűtőbe.
  2. Közben elkészítjük a pudingot, lereszeljük az almát, kinyomkodjuk jól a levét, majd hozzákeverjük a fahéjas porcukrot.
  3. Kivesszük a tésztánkat majd az 1/3 részét levágjuk a rácsozáshoz, a maradékot kinyújtjuk. Először rárakjuk az alma felét, majd a langyos pudingot és arra rá az alma másik felét.
  4. Tetszőlegesen rácsozzuk, lekenjük a tetejét tojással és 180 fokon nagyjából 30-35 percig sütjük.

 

A teljes cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.