Diós nudli, ami előcsalja belőlünk a nosztalgia érzését

Ezek az ízletes, porcukorral meghintett falatkák mindenkiből előcsalnak valami kellemes emléket.

null

Elkészítés:

  1. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük, majd krumplinyomón átpasszírozzuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, és a tojást, majd összedolgozzuk.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, ujjnyi csíkokra vágjuk, rudakat sodrunk belőle, és ezeket 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  3. A nudlikat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Amikor feljön a víz tetejére, akkor hagyjuk még pár percig, majd kiszedjük.
  4. Ha elkészült, a porcukorral elkevert darált dióval megszórjuk a nudlit.

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.