Elkészítés:
- A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk egy serpenyőben, megszórjuk a liszttel és néhány percig pirítjuk. Felöntjük a meleg tejjel és sűrűre főzzük. Sózzuk, borsozzuk, csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük. Felhasználásig félretesszük.
- A megtisztított hagymát apróra, a megtisztított gombát tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk.
- A vajat és olívaolajat megmelegítjük egy másik serpenyőben, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és néhány percig pároljuk.
- A gombát és a besamel mártást összekeverjük. A krémünkben inkább több legyen a gombás töltelék, mint a besamel. Végül hozzákeverjük a karikára vágott újhagymát.
A teljes receptet ITT érheti el.
Kiemelt kép: