Ínycsiklandó almáspite, amihez még tojás sem szükséges

A tetejét megszurkáljuk villával, vagy késsel, aztán 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

null

Elkészítés: 

  1. A margarint összemorzsoljuk a liszttel és a pudingporral, majd a tálban mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe beleöntjük az eritritet, a só, és víz keverékét, majd alaposan összegyúrjuk. Miután szépen összeállt – ha kell, pici vizet tehetünk hozzá -, két gombócot formázunk belőle és hideg helyen 30 percig pihentetjük.
  2. A meghámozott almákat a reszelő durvább oldalán lereszeljük, összekeverjük a citromhéjjal és az eritrittel. Miután letelt a fél óra, a két rész tésztát egyenként kinyújtunk.
  3. Kivajazunk és kilisztezünk egy piteformát. Az egyik tésztát az aljára helyezzük, erre ráhalmozzuk az almát, meghintjük a zabpehellyel, aztán befedjük a másik tésztával. A tetejét megszurkáljuk villával, vagy késsel, aztán 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A teljes cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.