Reszelt túrós pite, aminek még a fagyasztás is jót tesz

Túró, a tejföl, a cukor, reszelt citromhéj, beáztatott mazsola és a vaníliás pudingpor is kerül bele.

null

Elkészítés: 

  1. A liszteket a sütőporral és porcukorral összekeverjük, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük: a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a reszelt citromhéjat, az előzőleg beáztatott mazsolát és a vaníliás pudingport is. Óvatosan hozzákeverjük a keményre felvert tojáshabot is.
  3. Egy 20x30 centis tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tészta 2/3 részét beleterítjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával, a túró tölteléket rásimítjuk, majd az 1/3 rész tésztát ráreszeljük. (Tanácsos az 1/3 részt külön csomagolni és a fagyasztóba tenni, mert így könnyebben lereszeljük.) Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük 35 perc alatt.

 

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.