Családi kedvenc: zellerkrémleves baconropogóssal, extra krémesen

A hideg, borongós, nyirkos őszi és téli napok garantált örömforrása egy-egy tál forró, laktató krémleves.

null

A hideg, borongós, nyirkos őszi és téli napokon nemcsak örömforrás, de immunerősítőként is hasznos egy-egy tál forró, laktató krémleves elfogyasztása. Ezek elkészítése általában nem tart tovább fél óránál, és némi levesgyönggyel, pirított kenyérkockával, vagy esetünkben baconcsipsszel kínálva a család apraja-nagyja boldogan falja. A mindmegette.hu cikkéből megtudhatjuk, hogyan készül kedvenc gyökerünkből, az olcsó és szuperegészséges zellerből a leves.

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg zellergumó
  • 10 dkg burgonya
  • 1 db húsleveskocka
  • 4 dl főzőtejszín
  • 9 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • 2 ág aprított zellerzöld

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A megtisztított zellert kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, majd nagyjából 1x1 cm-es kockákra daraboljuk. A megpucolt burgonyát is felkockázzuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, míg a fokhagymát egészen apróra daraboljuk, vagy fokhagymaprésen nyomjuk át.
  3. A felhevített olajban a zellerkockákat magas hőfokon kb. 5 percig kevergetve dinszteljük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, és összepirítjuk.
  4. Felengedjük 9 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk azt burgonyakockákkal, a zeller zöldjét és a leveskockát, majd a forralástól számítva kb. 15 percig lassú tűzön főzzük.
  5. Miután a zöldségek megpuhultak, botmixerrel krémesre aprítjuk.
  6. Az edényt visszatesszük a tűzre, a levest ismét felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, még egyet forralunk rajta. Szükség szerint ízesíthetjük, majd még 2-3 percig forraljuk. Az elkészült zellerkrémlevest levesszük a tűzről.
  7. Ameddig a leves készül személyenként fél szelet kenyeret kockákra vágunk, és kb. 1 evőkanál olajban kevergetve pirosra pirítjuk.
  8. A levest pirított baconcsipsszel és/vagy pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.