Elkészítés:
- A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, és pihentetjük egy fél órát.
- Egy másik edényben összekeverjük az olvasztott vajat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az apróra vágott étcsokit, és egy fakanál vagy spatula segítségével összekeverjük.
- A masszából, egy fagyiskanál segítségével gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól 5 centis távolságra. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 15-17 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Hagyjuk a kekszeket teljesen kihűlni, majd egy jól záródó fémdobozba pakoljuk őket.
A teljes cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette