Csokis keksz, amit világszerte imádnak az emberek

Rendkívül egyszerű és roppant finom ez az amerikai klasszikus desszert.

null

Elkészítés:

  1. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, a sót, és pihentetjük egy fél órát.
     
  2. Egy másik edényben összekeverjük az olvasztott vajat, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, az apróra vágott étcsokit, és egy fakanál vagy spatula segítségével összekeverjük.
     
  3. A masszából, egy fagyiskanál segítségével gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól 5 centis távolságra. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 15-17 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Hagyjuk a kekszeket teljesen kihűlni, majd egy jól záródó fémdobozba pakoljuk őket. 

 

A teljes cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.